Grrizli Madams - različnost rockovskih poti

Tretji album angažiranega tria.

Objavljeno
01. april 2014 12.07
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Nedavno je zasedba Grrizli Madams - Matej Hočevar (kitara, glas), Miha Vodušek (baskitara, glas) in Gašper Prus (bobni, glas) - pri Založbi Radia Študent (ZARŠ) izdala nov album Bloated Pigs, ki je naslednjik prejšnjih izdelkov Sntntn (2012) in V vrtincu vsemogočnega miru (2010) za isto založbo.

Zaseda obstaja od leta 2003, ko je še kot kvartet izvajala izrazito metalski rock. Po nekajletnem premoru so leta 2008 spet sestali in začeli igrati kot inštrumentalni trio. Usmerili so se v bolj stonerski rock, katerega pa so se še vedno držale mnogoteri ostanki njihovega starega, težjega in temačnejšega zvoka.

Glasba za novo studijsko ploščo Bloated Pigs je nastajala v letu 2013. Po dveh inštrumentalnih ploščah se tokrat predstavlja kot vokalno inštrumentalna zasedba s precej drugačno zvočno podobo od predhodnih dveh plošč. Bloated Pigs je v osnovi alter rock, ki se spogleduje s post punkom, težkim in hrupnim rockom, celo psihedelični vložki in lažji metal nastavki niso neznanka. Pevske vloge pa so si enakopravno razdelili vsi člani. Na plošči je pet avtorskih skladb in priredba skladbe Emeli. To je v originalu izvajala zasedba Maze, ki je med leti 1992 in 1996 ustvarjala v Krškem.