Lady Gaga: ne pošiljajte zoprnih tvitov mojim kritikom

Oboževalce je poprosila, naj prenehajo s pošiljanjem sporočil, ki segajo do groženj s smrtjo.

Objavljeno
21. avgust 2013 14.39
reu lady gaga
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Lady Gaga je izjavila, da ne podpira sovražnega in žaljivega govora, s kakršnim njeni oboževalci obsipajo njene kritike.

Denimo plesnega producenta Deadmau5a, ki si je upal kritizirati njeno sodelovanje z Marino Abramović, s katero sta posneli video, v katerem gola prakticira metodo Ambramović.

Netolerantni pevkini pristaši sedaj kritiku privoščijo čimprejšnje zbližanje s pomenom njegovega imena. Grozijo mu s smrtjo.

»To ni zdrav način obravnavanja lastnih emocij,« je še izjavila pevka, njen kolega v bendu Niall Horan pa je dodal, da je sam vselej upošteval naslednji nasvet:

»Ne tvitaj ničesar, za kar ne želiš, da bi slišala tvoja babica.«

»Vem, da ste včasih zelo jezni in se počutite, kot bi se, kar pravijo o meni, nanašalo tudi na vas,« je Gaga zapisala na svojem blogu.

»Dasiravno sta pop kultura in družba postali bolj negativni, na tak način pomagate, da se negativnost širi.«

Gagini spletni komentarji sledijo njenemu javnemu prepiru z opravljivim kolumnistom Perezom Hiltonom. Obtožila ga je zalezovanja, saj se je trudil pridobiti v najem stanovanje v bližini njenega v New Yorku.

Sam se je odzval takole: »Upam, da mi bodo njeni oboževalci nehali groziti s smrtjo. Misel, da pevki predstavljam grožnjo, je absurdna. Če bi ji radi poslali sporočilo podpore, naj pač kupijo njene glasbene izdelke.«