Med vrhunci reškega festivala Hartera Asian Dub Foundation

V nekdanji tovarni tobačnega papirja na hrvaški Reki bo od četrtka do sobote potekal 8. glasbeni festival Hartera.

Objavljeno
17. julij 2012 10.53
T. C., Delo.si
T. C., Delo.si
Zagreb - Poleg svetovno uveljavljenih izvajalcev, med katerimi so Asian Dub Foundation v Sound System različici, Laurent Garnier in LBS, GusGus ter Azari&III, bodo nastopili tudi glasbeniki iz regije kot sta Rambo Amadeus in Damir Avdić.

Festival Hartera, ki se je v minulih letih dobro usidral na zemljevid hrvaških poletnih glasbenih festivalov, je v sedmih letih obstoja obiskalo več kot 35.000 ljubiteljev dobre zabave, za katero je poskrbelo okoli 200 izvajalcev, piše STA.

Letošnje tridnevno dogajanje se bo zvrstilo na treh odrih, na katerih bodo nastopili predvsem izvajalci elektronske in rock glasbe.

Organizatorji so poleg že omenjenih posebej izpostavili še francoskega producenta elektronske glasbe Gesaffelstein, znane predstavnike alternativne rock glasbe iz Beograda Darkwood Dub ter splitsko-zagrebško hip-hop atrakcijo Dječaci. Za rajanje do zgodnjih jutranjih ur bodo poskrbeli tudi številni DJ-ji.

Kot je v imenu organizatorjev sporočil basist reške skupine Let 3 Damir Martinović - Mrle, bodo na letošnji Harteri poskrbeli tudi za bogat spremljevalni program, v katerega je med drugim vključen sobotni bolšji trg. Dodal je, da bodo v stari tovarni postavili Fontano di Hartera, vodnjak iz katerega bo namesto vode teklo pivo.