Minister razrešil Damjanoviča

Sedanji direktor Slovenske filharmonije se bo moral posloviti s 15. novembrom.

Objavljeno
19. oktober 2017 18.58
T. J.
T. J.
Danes je z ministrstva za kulturo na odvetniško družbo, ki zastopa direktorja Slovenske filharmonije Damjana Dajmanoviča, prispel sklep o njegovi predčasni razrešitvi s 15. novembrom 2017. Na ta sklep Damjanovič nima možnosti pritožbe.

Kot smo v Delu že pisali, je med razlogi za predčasno razrešitev ministrstvo navedlo slabo vodenje in odnose v kolektivu, različne kršitve, neopravljanje obveznosti do ustanovitelja in podobno. Damjanovič danes ni hotel dajati izjav, informacije o razrešitvi sicer ni ne potrdil ne zanikal, je pa povedal, da bo zadevo prespal in komentiral pozneje. In kdo bo prišel za njim?

Po naših neuradnih informacijah bo vršilka dolžnosti do imenovanja novega direktorja postala predsednica sveta zavoda Slovenske filharmonije Marjetica Mahne. Svet zavoda sicer vodi šele od aprila meseca, je pa ta v novi postavi pod njenim vodstvom ministru poleti predlagal Damjanovičevo predčasno razrešitev.

Razmere v SF so se zaostrile decembra lani, ko je orkester napovedal stavko.

Damjanovič je po Igorju Prodniku, nekdaj na čelu filmskega studia Viba film Ljubljana, Ivu Banu, ki je vodil ljubljansko Dramo, Draganu Matiću in Jožetu Dežmanu, ki sta bila oba razrešena z vodstvenega položaja Arhiva RS, nov direktor nacionalke v samostojni Sloveniji, ki bo predčasno zapustil svoj stolček.