N'toko prepričal Guardian

Njegov Mind Business so pri britanskem časniku uvrstili med šest novih posnetkov iz kategorije »must-listen«.

Objavljeno
28. maj 2014 13.36
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Pri britanskem Guardianu so sestavili ozek izbor šesterice najzanimivejših novejših posnetkov iz različnih kategorij zvočnega izraza, na katere jih opozarjajo blogerji z zelo različnih geografskih koordinat.

Slovenskemu očesu in ušesu zelo prijetno dejstvo je, da se med ta glasbeni material, ki je za ušesa, kaže, obvezen, prebila skladba Mind Business tukajšnjega raperja Miha Blažiča ali N'toka, ki ga je Daniel Sheppard označil za prominentno stalnico slovenskega glasbenega prizorišča in avtorja, ki v svoji glasbi kot rdečo nit uveljavlja prepričljiv pogled na sodobno družbo. Njegov komentar družbe, tako tisti, ki ga izraža z besedami, kot glasbeni, je neposreden, močan in zabaven, v najnovejšem posnetku Mind Business, ki je v angleščini, pa je storil še korak naprej na teritorij electro-rapa, ki ga je sicer raziskoval že prej.

N'toko si Guardianovo kategorijo »must-listen« deli še z irsko zasedbo Le Galaxie, francosko Nevche, Norvežanko Ellen W. Sundes, švedskim triom DNKL in Avstralcem Benom Daltonom.

Kar veseli, je, da N'tokova glasba ni prva iz tukajšnjih glasbenih logov, ki je prepričala Guardian. Že februarja so v podoben izbor uvrstili tudi prekmurskega klaviaturista in elektronika Mateja Končana alias Kleemarja ter njegovo skladbo Bored of Canada.