Na Grillu radia Terminal: Sare Havliček

Tokratni gost Terminalovega odra je analogni virtuoz in predstavnik prvega vala slovenske elektronike.

Objavljeno
27. maj 2016 18.23
Delo
Delo

Ustvarjalci oddaje Grill so se tokrat odpravili na obisk k analognemu virtuozu, ki se z glasbo ukvarja že več kot četrt stoletja in velja za predstavnika prvega vala slovenske elektronike.

Tako smo se v zvoku sliki in besedi oglasili neposredno iz studia glasbenega ustvarjalca, ki je Softmachine oziroma Sare Havliček. V izčrpnem intervjuju je razkril svojo glasbeno pot in z gledalci delil izkušnje, ki so ga izoblikovale v glasbenega ustvarjalca, kakršen je danes.

V tem času je sodeloval s številnimi uveljavljenimi domačimi in tujimi glasbeniki, med katerimi je širšemu občinstvu gotovo najbolj znana kultna zasedba Visage, ki jo večina izmed nas najbolje pozna po uspešnici iz osemdesetih z naslovom Fade To Grey. Za omenjeno zasedbo je namreč produciral njihov zadji album Hearts and Knives, ki ga je med drugim pohvalil celo nedavno preminuli David Bowie.

V drugem delu oddaje je s praktičnim prikazom razkril nekaj skrivnosti, ki bodo v pomoč in v spodbudo vsem, ki se z glasbo aktivno ukvarjajo ali pa jih mika, da bi to radi počeli.

Soundcloud

Facebook


***

Radio Terminal in delo.si združujeta moči in omogočata mladim glasbenikom, da svoje znanje in entuziazem delijo tudi z vami. Oddaja je na sporedu vsak drugi četrtek.

V naslednji epizodi oddaje Grill, ki bo na Radiu Terminal v živo na sporedu v četrtek, 9. junija, ob 21. uri, se bo občinstvu predstavil Fejzo oziroma Softskinson.

Na Delovi spletni strani ga bomo predstavili naslednji dan ob 18. uri − da vas lahko še pravočasno ogreje pred petkovim večerom.