Na Grilu radia Terminal: Crocy

Tokratni gost Terminalovega odra je Crocy, predstavnik žanra, ki bi ga najlažje opisali kot progresivni melodični groovy house.

Objavljeno
15. april 2016 17.33
K. Š.
K. Š.

Kolektiv Sound Advisor je tokrat gostil enega izmed najboljših predstavnikov glasbenih ustvarjalcev njegove generacije pri nas, ki deluje in ustvarja pod umetniškim imenom Crocy. Je predstavnik žanra, ki bi ga najlažje opisali kot progresivni melodični groovy house.

Z zmagami na številnih natečajih in lastno spletno radijsko oddajo ‪#‎deeperdivine‬‬ se je kmalu vzpostavil na lokalnem klubskem in festivalskem prizorišču. Svetovno prepoznavnost je dosegel s skladbo Cry, pri kateri je združil moči s kanadsko vokalistko Ashley Berndt. Ta skladba je namreč posegla po samih vrhovih radijskih in drugih lestvic ter mu odprla številne nove priložnosti.

Več o svojem delu in prihajajočih projektih je povedal v prvem delu oddaje, kjer je predstavil tudi nekaj še neizdanega materiala. V drugem delu se je predstavil z enim izmed svojih dj-setov, s kakršnimi sicer redno razveseljuje občinstvo po številnih evropskih državah.

Soundcloud

Facebook

Radio Terminal in delo.si združujeta moči in omogočata mladim glasbenikom, da svoje znanje in entuziazem delijo tudi z vami. Oddaja je na sporedu vsak drugi četrtek.

V naslednji epizodi oddaje Grill, ki bo na Radiu Terminal v živo na sporedu v četrtek 28.04. ob 21:00, se bo občinstvu predstavila Djane Gaby, ki je ena izmed prvih slovenskih glasbenih ustvarjalk iz področja alternativne plesne in eksperimentalne elektronike.

Na Delovi spletni strani ga bomo predstavili naslednji dan ob 18. uri − da vas lahko še pravočasno ogreje pred petkovim večerom.