Na šibeniškem festivalu Terraneo tudi The Roots in Stephen Malkmus

Poletni ekološko-glasbeni festival bo potekal v Šibeniku med 7. in 10. avgustom.

Objavljeno
16. april 2012 13.24
T. C., Delo.si
T. C., Delo.si
Zagreb - Vplivna ameriška hip-hop, soul in rap skupina The Roots in Stephen Malkmus & The Jicks sodijo med najbolj zanimiva imena, ki so jih v drugem napovednem krogu izvajalcev objavili organizatorji mednarodnega poletnega ekološko-glasbenega festivala Terraneo.

Prve napovedi so kazale, da bo letošnji Terraneo v znamenju novejših britanskih skupin, a je direktor glasbenega programa festivala, Mate Škugor, zdaj predstavil še 14 skupin, med katerimi so tudi hrvaški in srbski izvajalci Erotic Bilja and His Heretics, Kandžija in Jarboli, piše STA. Na Slovenskem tednu glasbe v Ljubljani, ki je potekal konec marca, so se organizatorji Terranea odločili tudi za slovensko skupino The Toronto Drug Bust.

Poleg The Roots in nove skupine Stephena Malkmusa, ki je bil utemeljitelj pomembne rokovske skupine iz 90. Let, The Pavement, so nova imena na Terraneu tudi Future of the Left, Parov Stelar Band, Aeroplane, The Vaccines, Tuneyards, Dan Mangan, Max Tundra in Ola Horhe. Gre tako za veterane, ki so pustili globoke sledi na sceni, kot tudi progresivne aktualne izvajalce na svetovni glasbeni sceni, je na četrtkovi novinarski konferenci v Zagrebu pojasnil Škugor.

Terraneo ni zgolj glasbeni festival, temveč ima tudi svoj ekološki namen. Predviden je bogat okoljevarstveni program, ki je posvečen izobraževanju in razvoju okoljske zavesti. »Letos bomo poudarili tudi družbeno odgovornost na ta način, da bomo na festivalu angažirali določeno število brezposelnih ljudi, oseb s posebnimi potrebami kot tudi zdravljenih odvisnikov«, je napovedal direktor festivala Luka Pavić.

Na območju nekdanje šibeniške vojašnice Bribirski knezovi se je lani zbralo približno 30.000 navdušencev, organizatorji pa letos pričakujejo vsaj 40.000 obiskovalcev.

Udeležbo so že marca potrdili izvajalci, kot so Swans, Anna Calvi, The Horrors, Friendly Fires, The Ting Tings, The XX, The Notwist, Digitalism, The Very Best in Future Islands ter hrvaške zasedbe Elemental, Dječaci, Golem in Gatuzo.