Deloskop izpostavlja: Nova rapsodija v parku Tivoli

Ljubljana, Park Tivoli, Plečnikov avditorij. 1. 9., ob 17. uri.

Objavljeno
31. avgust 2017 18.49
Mirka Velikonja
Mirka Velikonja

V parku Tivoli bo v Plečnikovem avditoriju danes ob 17. uri gostoval mednarodni mladinski simfonični orkester Nova filharmonija pod vodstvom dirigenta Simona Perčiča. Solist bo hornist Sebastijan Buda, na programu, ki bo prepletal klasično in rock glasbo, pa bodo dela Andreja Missona Dim nad vodo, Koncert za rog in orkester Richarda Straussa, Madžarska rapsodija Franza Liszta in Slike z razstave Modesta P. Musorgskega v orkestraciji na finskem uveljavljenega slovenskega glasbenika Lea Funtka.

Orkester Nova filharmonija s sedežem v Novi Gorici sestavljajo mladi polprofesionalni, profesionalni in ljubiteljski orkestraši z Goriškega in Furlanije - Julijske krajine, ki delujejo pod okriljem Glasbenega društva Nova, enega ključnih akterjev inštrumentalnega ustvarjanja na Goriškem in širšem Primorskem.

Simon Perčič je glasbeni vodja Nove filharmonije od leta 2010. Mladi solist Sebastijan Buda se šola na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Je dobitnik številnih priznanj, med njimi na državnem tekmovanju (TEMSIG) in mednarodnih tekmovanjih v Italiji in na Hrvaškem.

Današnji brezplačni koncert organizira Glasbeno društvo Nova v sodelovanju z oddelkom za kulturo MOL, Turizmom Ljubljana in Mednarodnim grafičnim likovnim centrom. Ponovitve koncerta bodo 10. 9. ob 18. uri v večnamenski dvorani v Senožečah, 17. 9. ob 18. uri v Sacilu (Italija) in 24. 9. ob 18. uri v športni dvorani Škofijske gimnazije Vipava.

Če bo deževalo, bo koncert v soboto, 2. 9., ob isti uri. Na fotografiji Nova filharmonija