Nova rock generacije: Tim Draksler, aktivni kitarist

V današnjem portretu predstavljamo Tima Drakslerja, mladega kitarista s številnimi projekti.

sob, 11.08.2012, 15:00

Glasba je zanj postala tako pomembna, da težko preživi dan brez nje. Pomeni mu način predstavitve idej in vizij, omogoča mu izražanje brez besed in sproščanje emocij.

»Kadar igram kitaro, se počutim izpopolnjenega. Počnem nekaj, v čemer sem dober in hkrati v tem uživam. Kitara je moj način komuniciranja s svetom in prav zato sva postala neločljiva,« pravi. Že v otroštvu je začutil, da je glasba tisto, kar si želi početi v življenju. Pri sedmih letih se je vpisal v glasbeno šolo za klavir, kasneje pa se je navdušil nad tršo glasbo. Navdih je našel pri izvajalcih, kot so Dimebag Darrell, legendarni kitarist skupine Pantera, Chuck Schuldiner iz inovativnih Death in kitarist Mick Thompson.

Po končani nižji glasbeni šoli je klavir zamenjal za kitaro. Navdušila ga je električna kitara in sam se je naučil obvladovanja strun. Včasih je mladi kitarist inštrument vadil tudi po deset ur na dan. »Denarja za inštrukcije nisem imel, zato sem vse dosegel samo z močno voljo in potrpljenjem.«

Prva skupina, v kateri je igral, je bila v tistem času med ljubitelji tovrstne glasbe zelo popularna zasedba Eliminator. Svojo glasbo so predstavili na krajši slovenski turneji in domačih festivalih. Glasbeno sodelovanje so kronali z izdajo demo posnetkov z naslovom And you think you're holy. Po nekaj letih igranja in kadrovskih spremembah so se preimenovali v Decilence, nato pa je med snemanjem albuma skupina razpadla.

Draksler se je zatem osredotočil na igranje v zasedbi Interceptor. »Ta legendarna slovenska zasedba me je k sodelovanju povabila, ko so iskali novega solo kitarista.« Trenutno snemajo ploščo, zato jih ne moremo ujeti na koncertnih odrih.

Njegov glavni projekt je nastajajoči samostojni album, na katerem bo predstavil svojo avtorsko glasbo. Aprila pa je aktivni kitarist izdal EP Morbid Desire. Na njem je gostil domače in tuje glasbenike, kot so Grega Habič, Josh Christian, Dragan Bagarič, Blaž Varžič, Matej Sušnik, Mladen Pepič in Cesar Vigoroux. Zaradi dobrega odziva se je odločil nadaljevati samostojno pot.

Za sabo ima tudi nekaj gostujočih projektov. Snemal je za slovensko thrash skupino Panikk in sodeloval pri projektu kitarista Domna Justina, načrtuje pa še gostovanje na prihajajočem albumu skupine Gonoba.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se