Nova rock generacije: Tim Draksler, aktivni kitarist

V današnjem portretu predstavljamo Tima Drakslerja, mladega kitarista s številnimi projekti.

Objavljeno
10. avgust 2012 19.16
Petra Jerina
Petra Jerina
Glasba je zanj postala tako pomembna, da težko preživi dan brez nje. Pomeni mu način predstavitve idej in vizij, omogoča mu izražanje brez besed in sproščanje emocij.

»Kadar igram kitaro, se počutim izpopolnjenega. Počnem nekaj, v čemer sem dober in hkrati v tem uživam. Kitara je moj način komuniciranja s svetom in prav zato sva postala neločljiva,« pravi. Že v otroštvu je začutil, da je glasba tisto, kar si želi početi v življenju. Pri sedmih letih se je vpisal v glasbeno šolo za klavir, kasneje pa se je navdušil nad tršo glasbo. Navdih je našel pri izvajalcih, kot so Dimebag Darrell, legendarni kitarist skupine Pantera, Chuck Schuldiner iz inovativnih Death in kitarist Mick Thompson.

Po končani nižji glasbeni šoli je klavir zamenjal za kitaro. Navdušila ga je električna kitara in sam se je naučil obvladovanja strun. Včasih je mladi kitarist inštrument vadil tudi po deset ur na dan. »Denarja za inštrukcije nisem imel, zato sem vse dosegel samo z močno voljo in potrpljenjem.«

Prva skupina, v kateri je igral, je bila v tistem času med ljubitelji tovrstne glasbe zelo popularna zasedba Eliminator. Svojo glasbo so predstavili na krajši slovenski turneji in domačih festivalih. Glasbeno sodelovanje so kronali z izdajo demo posnetkov z naslovom And you think you're holy. Po nekaj letih igranja in kadrovskih spremembah so se preimenovali v Decilence, nato pa je med snemanjem albuma skupina razpadla.

Draksler se je zatem osredotočil na igranje v zasedbi Interceptor. »Ta legendarna slovenska zasedba me je k sodelovanju povabila, ko so iskali novega solo kitarista.« Trenutno snemajo ploščo, zato jih ne moremo ujeti na koncertnih odrih.

Njegov glavni projekt je nastajajoči samostojni album, na katerem bo predstavil svojo avtorsko glasbo. Aprila pa je aktivni kitarist izdal EP Morbid Desire. Na njem je gostil domače in tuje glasbenike, kot so Grega Habič, Josh Christian, Dragan Bagarič, Blaž Varžič, Matej Sušnik, Mladen Pepič in Cesar Vigoroux. Zaradi dobrega odziva se je odločil nadaljevati samostojno pot.

Za sabo ima tudi nekaj gostujočih projektov. Snemal je za slovensko thrash skupino Panikk in sodeloval pri projektu kitarista Domna Justina, načrtuje pa še gostovanje na prihajajočem albumu skupine Gonoba.