Orkester Slovenske filharmonije znova potuje na Kitajsko

Člani orkestra bodo 16. in 17. decembra pod taktirko Jamesa Judda nastopili v Nacionalnem centru performativnih umetnosti v Pekingu.

Objavljeno
13. december 2017 16.13
V. U.
V. U.

Med mednarodnimi projekti Orkestra Slovenske filharmonije so tudi sodelovanja s kitajskim dirigentom in skladateljem Tan Dunom, zahvaljujoč temu pa je, kot zapišejo sami, Orkester Slovenske filharmonije lani prejel vabilo na gostovanje v kitajskem mestu Nandžing.

Temu je sledilo tudi letošnje vabilo, Orkester Slovenske filharmonije se vrača na Kitajsko. Kot sporočajo, se bo vključil v redno koncertno dejavnost Nacionalnega centra performativnih umetnosti v Pekingu, in sicer na koncertih 16. in 17. decembra.

Člani orkestra bodo ponovno nastopili pod taktirko Jamesa Judda. Na prvem koncertu z Beethovnovo Simfonijo št. 3 oziroma Eroico, Brahmsovimi Madžarskimi plesi, suito iz Hrestača Čajkovskega in slovenskima skladbama Zgradil je lepi vrt Alda Kumarja ter Spominom Slavka Avsenika.

Na drugem koncertu pa se bodo predstavili z uverturo Mozartove Figarove skladbe, Simfonijo št. 4 oziroma Italijansko Mendelssohn-Bartholdyja, uverturo v Rossinijevega Viljema Tella, Klavirskim koncertom št. 2 Rahmaninova z 22-letnim kanadsko-kitajskim pianistom Tim Zhangom in znova suito iz Hrestača.