Carmina Slovenica pred osvojitvijo še zadnjega kontinenta: Avstralije

Mariborski zbor pod vodstvom Karmine Šilec se odpravlja na festival v Melbourne.

Objavljeno
17. oktober 2014 18.20
Peter Rak, kultura
Peter Rak, kultura

Petdesetletnico bo mariborski zbor obeležil z nastopom na enem najbolj renomiranih festivalov, na Melbourne Festivalu. Glede na kakovost, inovativnost vizije in širino programa sodi zbor med osrednje multikulturne projekte tudi v svetovnem merilu.

Izjemno uspešna predstava When the mountain changed its clothing, ki je nastala v sodelovanju med Karmino Šilec in slavnim nemškim režiserjem Heinerjem Goebelsom, tako nadaljuje svojo pot po svetovnih odrih. Po premieri na Ruhrtrienalu in gostovanjih na mariborskem Borštnikovem srečanju, Festival d'Automne v Parizu, Holland festivalu v Amsterdamu in drugod je prišlo še vabilo iz Avstralije.

Članice zbora Carmina Slovenica se bodo od 23. oktobra predstavile s štirimi predstavami v dvorani Arts Centra v Melbournu, ki sprejme dva tisoč obiskovalcev, gostovanje pa se bo po zaključku festivala nadaljevalo v sklopu Mednarodnega projekta Attacca.

Attacca, ki je nastal na pobudo Šilčeve, deli vizijo z idejo mednarodnega gibanja Songbridge, ki si prizadeva k zbliževanju ljudi skozi glasbeno ustvarjanje na najvišji umetniški ravni. Tokrat sodelovanje poteka z Young Voices of Melbourne ter Victorian College of the Arts.