Perpetuum Jazzile so pripravili spektakel

Novo predstavo Le Spectacle bodo premierno predstavili v ljubljanski Hali Tivoli v soboto, 25. novembra

Objavljeno
29. september 2017 15.49
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Vokalni orkester Perpetuum Jazzile bo novi šov Le Spectacle premierno predstavil v ljubljanski Hali Tivoli v soboto, 25. novembra. S to predstavo se bodo marca 2018 predstavili tudi v tujini, najprej pa v Belgiji v Bruslju in Liègu. Na novembrskem koncertu se jim bo ob izvedbi petih pesmi prvič pridružila tudi instrumentalna skupina iz Belgije. Novo obliko nastopanja Le Spectacle Perpetuum Jazzile pripravljajo v sodelovanju z belgijskim režiserjem avstralskega rodu Martinom Michelom, koreografinjo Brigitte Derks in vrhunsko belgijsko produkcijsko ekipo Painting With Lights, ki bo poskrbela za prikaz vizualnih efektov.

Le Spectacle bo občinstvu ponudil nov vpogled v umetniško ustvarjanje ene od svetovno najboljših vokalnih skupin. Premierno bodo predstavili nove priredbe znanih domačih in tujih uspešnic. Skupina Perpetuum Jazzile bo novembrski koncert dopolnila z najbolj prepoznavnimi in priljubljenimi skladbami iz svojega rednega repertoarja.

Glasbeni spektakel, s katerim bo skupina najprej pozdravila prav domače občinstvo, bo poleg znanih in priljubljenih priredb vključeval tudi uspešnice sodobnih pop izvajalcev, kot so Sia in Justin Timberlake ter francoska pevka Indila. Novembrski repertoar bo vključeval tudi že predstavljeno in med občinstvom odlično sprejeto skladbo rock zasedbe Muse Uprising, eden od vrhuncev pa bo gotovo priredba uspešnica Michaela Jacksona. Občinstvu v Tivoliju bosta premierno predstavljeni tudi novi udarni priredbi dveh slovenskih skupin in sodita med ključne točke letošnje predstave.

Skupino bo na novembrskem dogodku v dvorani Tivoli na odru sestavljalo 40 članov. Skozi skladbe, koreografijo in vizualne učinke bodo občinstvu prikazali vpogled v življenje umetnika - umetnikovo krmarjenje med vzponi in padci ter lovljenje ravnotežja med trdim delom in vplivom družbe, ki na koncu pripeljeta do uspeha in prave izpolnitve njegovega poslanstva. Priprave skupine koordinira in vodi operativno kreativno vodstvo skupine, ki ga sestavljajo člani Andraž Slakan, Nastja Vodenik, Ana Marčun, Kristjan Virtič in Mateja McKenzie Zwitter. Medtem skupina nadaljuje dolgoletno glasbeno sodelovanje s svojim mentorjem, svetovno priznanim strokovnjakom vokalne glasbe, Švedom Pedrom Karlssonom.