Psihomodo pop kmalu v Cvetličarni

Zagrebška zasedba bo predstavila nov album Digitalno nebo.
 
Fotografija: Psihomodo Pop so še vedno poskočni. Foto Foto: Borislav Blagoja Pešić
Odpri galerijo
Psihomodo Pop so še vedno poskočni. Foto Foto: Borislav Blagoja Pešić

V četrtek, 7. novembra, bo v ljubljanski Cvetličarni grmelo, saj bodo nastopili karizmatični Davor Gobac s skupino Psihomodo pop. Zasedba, ki je ob nastanku veljala za jugoslovansko različico Ramonesov, neprekinjeno deluje že šestintrideset let. Zasedba bo predstavila nov studijski album Digitalno nebo, ki ga je napovedala s singli Ako želiš biti moja, Sve će biti u redu ter Deja vu.
 
Psihomodo pop bodo poleg predstavitve novega albuma ponudili tudi potovanje v preteklost s paleto uspešnic, kot so Frida, Kad sam imao 16, Osjećam se haj, mozak baj, baj, Natrag u garažu, Telegram Sam, Ramona in Ja volim samo sebe in številne druge. Možakarji so znani po ognjevitih in prepričljivih odrskih nastopih. S prepoznavnim pevcem Davorjem Gobcem ustvarijo na odru posebno atmosfero s katero navdušujejo občinstvo.
 
Psihomodo Pop so nastali leta 1983 in s svojim ramonoidnim rockom pa so hitro osvojili vse republike nekdanje Jugoslavije. Navdih so jim bili skupina Rolling Stones, Iggy & The Stooges, Lou Reed, Velvet Underground, T. Rex, The Vibrators in Ramones. Njihov prvi album Godina zmaja je izšel leta 1988, je zasedbo povzdignil v med skupine takratne jugoslovanske rock scene. Ja volim samo sebe pa je bila po mnogih časopisnih anketah razglašena za pesem leta. Leta 1990 so se odpravili na turnejo po takratni Sovjetski zvezi, kjer so razprodali kar 60 koncertov, leto pa so okronali z nastopom s svetovno znanimi Ramones na koncertih v Ljubljani in Zagrebu. Psihomodo Pop so doslej izdali deset studijskih albumov, enajsti, Digitalno nebo, pa je tik pred izidom.

Komentarji: