V Ljubljano prihaja Rdeča armada!

V ljubljanske Stožice septembra prihaja ruski orkester The Red Army Choir, Orchestra and Balet.

Objavljeno
02. julij 2015 14.43
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika

V Slovenijo jeseni prihaja svetovno znani ruski orkester The Red Army Choir, Orchestra and Balet, ki bo v petek, 25. septembra 2015 nastopil v ljubljanski dvorani Stožice. »Da bo ta veličastni dogodek z več kot 150 pevci, glasbeniki in plesalci obarvan še v domače barve, bodo na njem nastopili vsem znani Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič, Oto Pestner in Lado Leskovar,« ob tem sporoča organizator.

»Zbor Rdeče armade črpa repertoar iz ruskih narodnih pesmi, ruskih patriotskih pesmi in klasične glasbe (Bizet, Wagner, Mozart, Michel Legrand, Francis Lai, ...), pa tudi pop in rock uspešnic! Britanski časopis Daily Telegraph je zbor Rdeče armade označil za nepogrešljiv del ruske kulture in dragulj svetovne umetniške scene,« še sporoča organizator.

Zbor je med drugim nastopil tudi pred papežem Janezom Pavlom II. v Rimu, na slovesnostih ob zaprisegi mnogih ruskih predsednikov, na otvoritveni slovesnosti olimpijskih iger v Moskvi leta 1980, na zimskih olimpijskih igrah v Sochiju leta 2014, itd. Zbor je nepogrešljiv tudi na vsakoletni majski paradi v Moskvi, ko Rusija praznuje zmago v drugi svetovni vojni.

V preteklih tridesetih letih je ansambel, ki ga vodi dirigent general Viktor Eliseev, nastopal na več kot 7.000 koncertih, v različnih jezikih in pred več kot 20 milijoni gledalcev v 50 različnih državah.