Slovenija tudi letos na tekmovanje za pesem Evrovizije

Podrobnosti o načinu izbora predstavnika bodo še sporočili, po poročanju portala RTVS pa naj bi ga izbrali na Emi.

Objavljeno
18. januar 2014 10.28
Ti. Kr., Delo.si, STA
Ti. Kr., Delo.si, STA

Ljubljana - Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je potrdila svojo dokončno odločitev o sodelovanju na Evroviziji 2014, ki bo letos v Koebenhavnu. Kot so povedali za STA, bodo podrobnosti o načinu izbora slovenskega predstavnika in udeležbi na letošnji Evroviziji sporočili pozneje, po poročanju portala RTVS pa naj bi slovenskega predstavnika izbrali na Emi.

Na RTVS so odločitev sprejeli v petek, tri dni pred žrebanjem vrstnega reda sodelujočih držav na letošnjem tekmovanju. Po preverjanju zanimanja za projekt med oglaševalci ter priljubljenosti izbora za pesem Evrovizije med poslušalci in gledalci, so se odločili, da se Slovenija tekmovanja udeleži tudi v letu 2014, so odločitev pojasnili na RTVS.

EMA (Evrovizijska Melodija) je prireditev RTVS, na kateri je vse od 1993 do leta 2012 potekal nacionalni izbor za pesem Evrovizije. V razvedrilnem programu TV Slovenija so se leta 2012 odločili, da bodo opustili "klasični izbor" slovenskega predstavnika za Evrovizijo. Zamislili so si nov koncept večmesečnega glasbenega šova Misija Evrovizija. Lani pa je RTVS slovenskega predstavnika - pevko z ameriškimi koreninami Hannah s pesmijo Straight into Love - izbrala interno.

Sodelovanje na letošnji Evroviziji so zaradi finančnih težav že odpovedale Hrvaška, Srbija, Ciper, Češka, Slovaška, Luksemburg, Andora in Bolgarija.

Evrovizija velja za glasbeni šov brez primere, ki ga spremlja več kot 100 milijonov ljudi. Lani je zmagala danska predstavnica Emmelie de Forest s skladbo Only Teardrops.