Soul, funk, fusion vibracije v Kinu Šiška

Na slovenski oder bo prvič stopila nabrita belgijska zvezdnica Selah Sue

Objavljeno
14. marec 2016 11.05
delo.si
delo.si

Pevka Selah Sue je že navdušila množice po Evropi in tudi širše po svetu. To soboto bo pozitivno energijo prvič prinesla tudi v Kino Šiška. Ravno prav za slovo od zime in pozdrav pomladi.

Poleg repertoarja z lanskoletnega albuma Reason ne bo šlo brez hitov Raggamuffin, Crazy Vibes, This World in druge.

Prvenec Selah Sue (2011) se je v Evropi prodal v več kot 720.000 izvodih, od tega 320.000 samo v Franciji.  Prejela je tudi evropsko nagrado EBBA po izboru občinstva (European Border Breakers Award), ki so ji jo podelili na slavnostni ceremoniji januarja 2012 na festivalu Eurosonic Noorderslag v Groningenu. Osemindvajsetega avgusta 2012 je njen prvenec izšel tudi v ZDA, kjer je bil deležen navdušenih kritik. V samo enem tednu so zabeležili več kot 400.000 spletnih prenosov.

Revija Rolling Stone je Selah Sue razglasila za enega novih obrazov leta 2012. Zdaj ko je minilo že nekaj let od njenega prvenca, Selah Sue morda res še ni premagala svojih demonov, vendar jih je ukrotila do te mere, da je lahko napisala skladbe za album Reason, ki prekipevajo od energije, svetlobe in čustev ter vam že ob prvih taktih spodnesejo tla pod nogami.

Njihova avtorica, ki se zdi kot zraščena s svojo kitaro, je polna življenja, a hkrati tudi brazgotin. »Uspeh mi ni zacelil ran,« pravi. »V resnici se ni nič spremenilo. Na poti sem, moj boj bo trajal do konca življenja.«

Koncert bo v Kinu Šiška, v soboto, 19. marca, ob 20. uri.