Sting in filharmoniki zadoneli na Stožicah

Visokoprodukcijski koncert je ponudil nove različice znanih pesmi, ki so jim orkestrski aranžmaji dodali grandioznost.

Objavljeno
11. junij 2011 00.08
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Ljubljana – V dvorani Arena na ljubljanskih Stožicah je angleški glasbenik Sting s svojo skupino in orkestrom Slovenske filharmonije pod vodstvom ameriške dirigentke Sarah Hicks predstavil orkestrirane različice svojih pesmi.

Sting je Ljubljano obiskal v okviru svetovne turneje Symphonicity, sodelovanje z orkestrom Slovenske filharmonije pa je bilo želja njega in njegovega menedžmenta, saj so hoteli, da bi Sting nastopal z lokalnimi orkestri. Z orkestrom Slovenske filharmonije so se celo dogovorili za štiri skupne nastope tudi v Franciji.

Sting se je uveljavil kot pevec, basist in skladatelj skupine The Police. Skupaj so nanizali veliko svetovnih uspešnic in nekatere med njimi so doživele tudi orkestrske različice (Next To You, Every Little Thing She Does Is Magic, Roxanne), prav tako pa z orkestrom predstavlja prearanžirane uspešnice iz samostojne kariere, kot so Englishman in New York, I Hung My Head, You Will Be My Ain True Love, When We Dance, Shape Of My Heart, Fields Of Gold, Why Should I Cry For You, Moon Over Bourbon Street, Desert Rose in številne druge.

Visokoprodukcijski koncert je ponudil nove različice znanih pesmi, ki so jim orkestrski aranžmaji dodali grandioznost.

Čeprav so bili prvič skupaj na odru, so se dobro ujeli. Sting, ki je tudi igral akustično kitaro, orglice in theremin, je bil dobro razpoložen in je to zlahka prenesel na občinstvo. To je dobro razpoloženje potrebovalo, kajti zvok v dvorani je bil daleč od pričakovanega. Moteči odmevi so kvarili vtis. Občinstvo pa so temu navkljub nastopajoči spravili na noge.