Straight Mickey And The Boyz prvič pri nas

Istoimenski prvenec bodo predstavili v Ljubljani, Kopru in Črnomlju.

Objavljeno
16. april 2015 17.43
Straight Mickey The Boyz
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Napoveduje se rock'n'roll vihar iz Beograda, ki ga proizvaja skupina Straight Mickey And The Boyz, ki so jo razglasili za nove zvezde regionalne neodvisne rock'n'roll scene. Skupina bo nastopila prvič v Sloveniji, in sicer jutri v petek, 17. aprila v Menzi pri koritu, na Metelkovi v Ljubljani, kot posebni gostje skupine Thunderbabies na promocijskem koncertu albuma Kick Off. Sicer pa bodo nastopili še v soboto, 18. aprila, v Figa Rock Bar v Kopru in 23. maja v Črnomlju.

Straight Mickey And The Boyz so dinamična, nabrita trojka odličnih rock glasbenikov iz Beograda, ki so vplive iz mnogih razvojnih smeri rocka in sorodnih godb stisnili v vnetljiv in samosvoj glasbeni izraz. Preplet hard rocka, garažnega rocka, punka, hard cora, avant jazza in funka so zapakirali v lasten zvok, v katerem odmeva zvok Beograda, ki prekipeva od progresivnih idej in kljubovalne energije.

Zametki skupine segajo v srednješolsko obdobje Mikija in Danila. Po številnih rotacijah in mutacijah je Miki pristal na kitari in osrednjem vokalu, Danilo pa na bobnu in vokalu. V epicentru nove srbske rock scene, v Bigzu, kjer vadi dobra polovica aktualne beograjske scene, sta Miki in Danilo igrala za srce in dušo nekaj časa tudi sama kot duo, na kar se jima je okoli leta 2009 kot tretji pridružil basist Boško, izvirno sicer kitarist z izkušnjami iz številnih beograjskih punk, hard core in avant jazz bendov. Tako so nastali Straight Mickey & The Boyz.

Medtem ko so druge skupine okoli njih nastopale in objavljale pesmi in plošče, koncertirale in razpadale, so Straight Mickey & The Boyz v svoji veliki sobi na dolgih vajah v miru kuhali samosvoj rock zvok. To delovno etiko zavedno ohranjajo še danes, saj tvorijo glasbeni organizem, v katerem vsi trije člani kot glasbeniki in pevci enakovredno prispevajo k viharju rock'n'rolla.

Straight Mickey & The Boyz so nedavno objavili istoimenski prvenec, na katerem je osem pesmi, ki predstavljajo le del celotnega repertoarja skupine. Ploščo so napovedali s skladbo Crv, za katero je video s posebnim vizualnim vzdušjem režiral Miki, kitarist in osrednji pevec skupine.