Tretji orgličarski blues festival

Mednarodni festival izvajalcev bluesa s poudarkom na ustni harmoniki bo 27. in 28. junija.

Objavljeno
19. maj 2014 17.28
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Tretji, tokrat prvič dvodnevni, mednarodni festival izvajalcev bluesa Blues Harp Fest s poudarkom na ustni harmoniki (orglice) bo v idiličnem ambientu ob Krki 27. in 28. junija 2014 v parku Loka v Zagradcu ob Krki. Po dveh orgličarskih blues festivalih v ljubljanski Cvetličarni, so se organizatorji tokrat odločili, da bodo festival nadgradili in ga postavili v precej manj urbano okolje.

V petek, 27. junija, na prvi dan orgličarskega blues festivala bodo nastopili Little Pigeon Forhill Blues (Hr), El Kachon (Slo), Dan D v blues različici (Slo), Inroots Blues Band (Hr) za glasbeno ozračje pa bo skrbel tudi DJ Rola Rački (Slo). V soboto pa bodo nastopili Small House Brown (Hr), Easywalkers + Klemen Klemen + DJ SSF + Klemen Bračko + Eva Jurgec (SLO), Blue Familiy (Sr), Prismojeni profesorji bluesa (Slo). Tudi ta dan bo vmesni čas zapolnil DJ Rola Rački (SLO).

Poleg večernega Blues Harp Fest programa bodo obiskovalcem na voljo različne aktivnosti in sicer športne dejavnosti (kajak, namizni tenis, hoja po vrvi, skoki s kajakom)ter glasbene delavnice – druženje in bluzenje. Simbolična cena udeležbe za slednje je tri evre. Delavnico ustne harmonike bosta vodila Damir Jazbec in Miha Erič, kitare Julijan Erič, violine Klemen Bračko.