V København potuje Tinkara Kovač

Ema 2014: O letošnjem izboru so odločali gledalci, ki so največ glasov namenili skladbi Spet.

Objavljeno
08. marec 2014 20.12
Posodobljeno
08. marec 2014 20.40
Teja Roglič, Vikend
Teja Roglič, Vikend
Ljubljana - Odločitev, kdo potuje na izbor za Pesem Evrovizije na Dansko, je bila v celoti v rokah gledalcev, ki so izbirali med sedmimi izvajalci.

Zmagovalna skladba Spet, v izvedbi Tinkare Kovač (7.932 glasov), se je v super finalu pomerila z Let me be (myself), skupine Muff (3.450 glasov).

Na odru v studiu TVS so se predstavili Omar Naber, Nermin Puškar in Samuel Lucas, Bilbi, Nude, Rudi Bučar in Elevators, Tinkara Kovač in Muff. Izvajalce je med povabljenimi izbrala predizborna komisija, v kateri so bili Miša Molk, Darja Švajger in Andrea F.

Odločitev, ali bo Slovenija letos sploh nastopila na Evrosongu, je dolgo visela v zraku in tudi izbor so pripravili v zelo kratkem času. Kar ni nenavadno, saj ga zadnja tri leta vsakič izvedejo drugače. Lani so se za predstavnico Hannah Mancini odločili kar v internem izboru, predlani pa je Emo nadomestil več mesecev trajajoč resničnostni šov z naslovom Misija Evrovizija, na koncu katerega je slavila mlada Eva Boto.

No, obakrat se Sloveniji žal ni uspelo uvrstiti v finale Evrosonga. Morda se tokrat sreča obrne, letošnji izbor s povabljenimi izvajalci je bil namreč podoben tistemu iz leta 2011, ko je slavila Maja Keuc, ki je nato v Düsseldorfu v predizboru osvojila tretje, v finalu pa odlično 13. mesto. Maja Keuc, ki zdaj študira v tujini, je sinoči nastopila kot glasbena gostja. Voditeljica Eme je bila Ula Furlan, za katero je bila to dobra vaja, saj bo na TVS kmalu vodila novo nedeljsko popoldansko oddajo NPU.

Spomnimo, da je lani na Evrosongu slavila danska pevka, zato bo letos prireditev gostil København. Slovenski predstavnik bo nastopil v drugem predizboru, ki bo v četrtek, 8. maja, finale pa bo dva dni pozneje, 10. maja.