Biografija Melanie Trump: od slovenske komunistične vasi do Bele hiše

Biografija, ki sta jo napisala Bojan Požar in Igor Omerza, je bila po dveh dneh prodaje opazna na lestvici kindlovih knjig.

Objavljeno
22. februar 2016 12.59
Posodobljeno
22. februar 2016 14.00
US-GOP-PRESIDENTIAL-CANDIDATES-DEBATE-IN-CHARLESTON
V. P. S.
V. P. S.

V soboto je na Amazonu v izdaji za Kindle izšla biografija potencialne prve dame ZDA s slovenskimi koreninami, ki sta jo napisala Bojan Požar in Igor Omerza. Knjiga, ki je izšla samo v angleščini in nosi naslov Melania Trump, The Inside Story, krasi pa jo tudi slogan »From a Slovenian Communist Village into the White House«, se je po besedah Bojana Požarja po dveh dneh prodaje že povzpela na 64. mesto med kindlovimi knjigami v kategoriji biografij in memoarjev politikov in vidnih oseb. Na seznamu vseh kindlovih bestsellerjev seveda še zdaleč ni tako visoko.

Nastajati je začela septembra lani, Požar in Omerza pa sta jo pripravila z ekipo terenskih raziskovalcev, ki so se podali raziskovati tako v Melanijino rodno Sevnico in okolico, v Nemčijo, kjer je živela njena mama, kot po etapah njene manekenske poti – Dunaj, Milano, London, Pariz in New York.

Reakcij Trumpa in Melanie še ni

V knjigi avtorja skozi izjave prič razbijeta številne napačne informacije o Melanii Trump, ki jih že leta ponavljajo svetovni mediji: da je bila njena mama modna oblikovalka – v resnici je bila šivilja v Jutranjki; da je bil njen oče direktor tovarne avtomobilov – v resnici je bil šofer in je imel trgovino z rezervnimi deli za avtomobile in motorje; da je bila Melania supermodel – v resnici je bila zelo zmerno uspešna manekenka, ki se je na naslovnicah velikih modnih revij pojavila šele po poroki s Trumpom; da je študirala oblikovanje – v resnici je končala en letnik arhitekture.

Objavljen je tudi kronski dokaz, da je bil Melanijin oče član komunistične partije, kar je prejšnji teden Trumpov volilni štab zanikal. Omerza in Požar sta se zelo natančno lotila tudi popisa družinskega debla Melanie Trump tako po očetovi kot po materini strani vse do pradedov in prababic.

Gre za neavtorizirano biografijo, reakcij Donalda in Melanie Trump pa po Požarjevih besedah za zdaj še ni bilo. Knjigo je izdala založba Omba, ki sta jo septembra ustanovila Požar in Omerza.