G. R. R. Martin zamuja z novo knjigo o »igri prestolov«

Avtor mega uspešnice pravi, da bo za šesto knjigo fantazijske sage potreboval še nekaj mesecev,

Objavljeno
03. januar 2016 10.35
Ma. Ja., STA
Ma. Ja., STA

Washington − Avtor mega uspešnice o igri prestolov George R. R. Martin je davi priznal, da je zamudil rok, po katerem bi moral do konca leta napisati šesto knjigo te fantazijske sage Pesmi ledu in ognja in da bo za to potreboval še nekaj mesecev, piše Slovenska tiskovna agencija.

»Vetrovi zime še niso končani,« je nekaj po polnoči objavil na svojem blogu. »Razočarani ste in niste sami. Moji uredniki in založniki so razočarani, HBO je razočaran, moji agenti, tuji založniki in prevajalci so razočarani (...) vendar pa nihče ne more biti bolj razočaran od mene,« je zapisal.

Martin je upal, da mu bo uspelo šesto knjigo iz priljubljene zbirke epskih fantazijskih romanov dokončati do konca lanskega leta, a je moral podobno kot že konec oktobra priznati, da bo potreboval še nekaj časa, predvidoma mesecev. Ni si sicer želel postavljati novih rokov, ker kot pravi, je zaradi tega samo pod stresom, piše STA.

Priznal je, da se bo šesta sezona Igre prestolov, televizijske serije mreže HBO, zagotovo začela predvajati prej, preden bo izšla nova knjiga. HBO sicer načrtuje premierno predvajanje prve epizode za začetek aprila, dodaja STA.

Na vprašanje, ali bo torej televizijska serija pred knjigo, je Martin odgovoril dvoumno: »Morda. Da in ne.« »Več let so bili bralci pred gledalci. Letos bo za nekaj stvari veljalo obratno. Kako boste to sprejeli ... hej, to je odvisno od vas,« je še dejal.