Žabotov Sveti boj: lekcija o moči preteklosti

Sedmi roman Vlada Žabota Sveti boj očara z generalno metaforičnostjo in bleščečim slogom.

tor, 13.03.2018, 18:00

So branja in so branja in kljub želji po neokuženosti pred branjem nove knjige me je – o, nesrečna nesamodisciplina – po naključju še pred soočenjem z romanom Vlada Žabota Sveti boj pritegnila k branju­ ­založniška napoved knjige. ­Potem sem se lahko le še čudil­ svoji zagovedni zabitosti, ki nikjer ni razpoznala starega slovanskega mita o boju med bogom ognja ter htonskim ­bogom voda in teme.

Res, nobenega Peruna in Velesa nisem razpoznal, nobenega boja med njima. Še znam brati, sem se moral vprašati, morda ne več? No, boj sem že opazil, sem pomislil po prvi tretjini branja, videl, da so vpleteni v neskončne spopade naši in njihovi, mrtvi in živi, teža preteklosti, enaka mori sedanjosti.

Vse to je v zgodbo o posamezniku, potopljenem v boj z vsakršnimi demoni, spravil avtor, a veliko v tesnobni zgodbi je zastrtega, zgolj namignjeno je, da bi lahko bilo, pa vendar ni zmeraj nujno tako, morda le malo.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor