Erotika Gorečega Grmička, Prepečenca in markize

Luč sveta je ugledala Erotična blogozija, knjiga, ki prinaša 69 zgodb erotičnega literarnega natečaja multimedijskega centra MMC.

Objavljeno
18. december 2013 11.55
V. U., STA
V. U., STA
V ljubljanskem Kinu Šiška bodo nocoj ob 20.00 predstavili knjigo Erotična blogozija, ki prinaša 69 zgodb erotičnega literarnega natečaja multimedijskega centra MMC. V knjigi so zbrana pesniška in prozna dela, ki so jih avtorji objavljali na njegovem spletnem portalu, izbrali pa so jih Kaja Sajovic, Dejan Cencelj in Tina Hacler, ki je knjigo tudi uredila.

Ideja o Erotični blogoziji je nastala leta 2007, tudi letos pa se je natečaj sklenil s knjižno izdajo izbranih del, ki obsega erotično poezijo in kratko prozo 29 različnih avtorjev. Tokrat, kot pravijo, prednjači proza.

Žirija je sicer izbirala med 127 zgodbami, za 69 pa so se odločili, ker je to pač pomenljivo število v svetu erotike, so sporočili iz multimedijskega centra RTV.

Izbrani avtorji so v knjigi predstavljeni z vzdevki, pod katerimi so objavljali zgodbe. Med avtorji, ki so najzaslužnejši za projekt, so bin, brina11, neli1_, B.Lilith, lea199, ženska, markiza, Goreči Grmiček, Kitajski česen, Freja, majamoja, tender, swislar, bernabajc, mica, maskedol, cassiopeia, Echel, jopka, vivove, Franjo1958, jopriber, okusi, azija, Prepečenec, SteVsiNeumni?, kostin mozeg, lukomutiva in Stanislav Sivec. Nekaj med njimi se bo po napovedih organizatorjev udeležilo tudi predstavitve knjige.