Pesnikovi testisi naprodaj

Kolumbijski pesnik je svoje »premoženje« ponudil prvemu kupcu, ki bi bil pripravljen zanj odšteti 148 tisoč evrov.

Objavljeno
13. junij 2013 15.56
T. L., Delo.si
T. L., Delo.si

Bogota - Kreativna nuja in revščina je ekscentričnega kolumbijskega umetnika prignala do precej nekonvencionalne odločitve. Dvainpetdesetletni kolumbijski pesnik in novinar Raffael Medina Brochero ima za sabo enajst objavljenih knjižnih zbirk. Na vsak način si želi svoje delo predstaviti tudi Evropejcem. A za turnejo po Evropi nima denarja. Lani je namreč prepotoval Južno Ameriko in je na koncu, ko mu je zmanjkalo denarja, v zastavljalnici moral pustiti celo svoj poročni prstan.

Da bi financiral svojo pot v Evropo, se je domislil precej nenavadne »kampanje«. Na radijski postaji Radio Caracol je objavil, da se je za 375 milijonov pesov oziroma 148.173 evrov voljan odreči svojim testisom. Da bi bila njegova ponudba še bolj mamljiva, je morebitnemu kupcu že predlagal načine, kako jih lahko uporabi. »Lahko bi jih transplantirali kakšnemu neplodnemu moškemu ali pa iz njih naredili recimo juho,« je odločeni umetnik povedal v radijski eter.

Morda pa mu bo ravno ta obupana gesta, ki odmeva tudi na drugi strani oceana, brez drastičnih posegov v njegovo premoženje, omogočila tako želeni obisk Evrope.