Trkajeve Onine kolumne v knjigi Živ!

»Zame živ pomeni biti aktiven, pozoren, iti preko udobja v življenje, ki nas kliče z vsako možnostjo, dnem in nočjo,« pravi glasbenik.

Objavljeno
19. november 2013 14.28
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Raper Trkaj - daljše Rok Terkaj - je za Delovo prilogo Ona začel pisati kolumne pred dobrimi štirimi leti, zdaj jih je zbral v knjižici z naslovom Živ!

Ta ob njegovih besedilih prinaša še ilustracije Dide Zakelšek, luč sveta pa je pri založbi Sanje ugledala natanko na dan sv. Martina, 11. novembra.

»Zame živ pomeni biti aktiven, pozoren, iti preko udobja v življenje, ki nas kliče z vsako možnostjo, dnem in nočjo«, pravi 30-letni Trkaj, ki je glasbeno pot, po kateri je najbolj znan, začel pred desetletjem in doslej izdal štiri albume. Nazadnje letos Vse je OK.

Sicer je tudi diplomirani teolog, popotnik in med drugim pobudnik zabave Blok Party, ki je v njegovem domačem Savskem naselju v Ljubljani dosegla tradicionalen status, ob tem pa tudi pobudnik kreativnega centra V.I.B.E., v katerem se družijo mladi in kreativni talenti.

Želi si, da bi knjižica bolj kot prodajna uspešnica postala »možganska uspešnica«.

Če bo ena od misli komu spremenila pogled, bo zadovoljen, pravi.

Nemara tale:

»Kozarec je lahko napol poln ali napol prazen. Ne glede na vse, kar nam govorijo, kakšna je situacija, to ni zadosten razlog, da ne bi bili veseli, da smo živi, ker je življenje enkratno in neponovljivo. Čas, ki ga živimo, si lahko interpretiramo tako, kot nam drugi govorijo, ali pa sami zase. In jaz sem sam sebi rekel, da sem vesel, ker sem živ. To sporočilo bi rad delil med druge, med ljudi, ki z vseh koncev poslušajo le, kaj vse je slabo. Jaz pa iščem razloge, zakaj je dobro biti živ.«