Znova čas za kratko zgodbo

Na tretjem programu nacionalnega radia, programu Ars, so znova razpisali natečaj za najboljšo kratko zgodbo.

Objavljeno
07. april 2014 15.10
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Zgodba, s katero bodo na Tretjem programu Radia Slovenija – na programu Ars – nadaljevali tudi letos, ni kratka, saj jo pišejo že več kot dve desetletji, znova pa se bo nanašala ravno na svoje nasprotje.

Na kratke zgodbe.

Ob ljubljanski Tavčarjevi so namreč tudi letos objavili spomladanski natečaj za najboljšo kratko zgodbo, h kateremu znova vabijo vse, katerih pisateljski navdih in zagon ne presegata 6300 znakov s presledki vred, zmagovalnim trem pa obljubljajo še finančne nagrade (ki, izražene v številkah, prav tako niso zelo dolge).

»Komisija bo tri najboljše kratke zgodbe nagradila s 700, 500 in 300 evri, ob dobri beri pa bo nekaj del tudi odkupila. V interpretaciji slovenskih igralcev jih bomo premierno slišali v zadnjem trimesečju letošnjega leta v oddaji Kulturna panorama,« so zapisali na spletni strani, kjer objavljajo tudi podrobnosti natečaja.

Lani je na natečaju z več kot dvajsetletno tradicijo zmagala Veronika Simoniti z zgodbo June in Venice, kdor bi jo rad nasledil, pa ima časa do 19. maja, ko se bo rok za oddajo zgodb iztekel. Rezultati bodo znani poldrugi mesec zatem, 5. julija.