Deloskop izpostavlja: Ana Desetnica letos v enajstih slovenskih mestih

Ljubljana, Maribor, Celje, Novo mesto, Nova Gorica in drugod po Sloveniji. Do 9. julija.

Objavljeno
30. junij 2016 11.37
V. U.
V. U.

Danes jo lahko ujamete na ljubljanskih trgih, parkih, ulicah in v Rogu, na mariborskem Lentu ter na celjski Zvezdi, druge dni pa tudi v Kočevju, Novem mestu, Krškem, Novi Gorici, Šoštanju, Kranju, Sežani in Škofji Loki.

V Sloveniji te dni znova razgraja ulično gledališče, ki je ob 19. izdaji tradicionalnega festivala Ana Desetnica preraslo v Družino Ane Desetnice, v tej pa je prostora za nič koliko prizorišč in tukajšnjih ter mednarodnih gledaliških in akrobatskih skupin.

V Ljubljani je osrednje prizorišče Miklošičev park, kjer ob predstavah med drugim potekajo tudi pogovori z udeleženci festivala, krovna krilatica letošnjega festivala pa je Potujmo z Ano Desetnico. Z njo želijo organizatorji iz Gledališča Ane Monro promovirati popotovanja od predstave do predstave, ki se ne bi omejila le na domače mesto. Predstave namreč v vsakem mestu zaživijo drugače, so prepričani.

Festival je sicer z uvodno žonglersko predstavo Hoduljarji domače Čupakapre v Kočevju stekel že prejšnjo soboto, v Ljubljani bo glavnina programa na sporedu danes, jutri in v soboto, njegovo čisto zadnje dejanje pa bo gostovanje uličnega gledališča na vsakomesečnem festivalu Luft v Škofji Loki 9. julija.