Deloskop izpostavlja: Balet Tristan in Izolda

Ljubljana, SNG Opera in balet Ljubljana, v četrtek, 30. 10., ob 19.30. Baletna predstava. Premiera.

Objavljeno
29. oktober 2014 14.38
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Tristan in Izolda. SNG Opera in balet Ljubljana, 2014. Koreografija: Dan Datcu. Idejna zasnova: Sanja Nešković Peršin. Scenografija: Meta Grgurevič v sodelovanju z Jašo. Kostumografija: Uroš Belantič. Dramaturgija: Barbara Novakovič Kolenc. Zasedba: Tjaša Kmetec, Lukas Zuschlag, Regina Križaj, Petar Đorčevski, Luka Žiher, Aleksandru Barbu in baletni zbor SNG Opera in balet Ljubljana. Balet na avtorsko glasbo Saše Kalana z odlomki iz Wagnerjeve opere.

Prva baletna premiera SNG Opere in baleta Ljubljana v sezoni 2014/2015 bo predstava Tristan in Izolda na avtorsko glasbo sodobnega slovenskega skladatelja Saše Kalana (1974) z glasbenimi odlomki iz opere Tristan in Izolda Richarda Wagnerja.

Glasbo na posnetku izvaja orkester SNG Opera in balet Ljubljana pod vodstvom dirigenta Marka Gašperšiča, balet, ki se naslanja na veliko srednjeveško zgodbo o nesrečni ljubezni med angleškim vitezom Tristanom in irsko princeso Izoldo, pa je po idejni zasnovi Sanje Nešković Peršin , nove umetniške vodje ljubljanskega baleta, ustvaril mladi koreograf Dan Datcu.

Premiera bo nocoj ob 19.30, prva ponovitev pa v torek, 4. novembra.