Deloskop izpostavlja: Jakec in breskev velikanka

Slovensko ljudsko gledališče Celje. Premiera ob 18. uri.

Objavljeno
29. september 2016 21.38
M. V.
M. V.

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje bodo nocoj ob 18. uri premierno uprizorili otroško predstavo Jakec in breskev velikanka, ugledališčen otroški roman britanskega avtorja Roalda Dahla (1916–1990).

Priljubljenega pisatelja mladinskih in otroških uspešnic (Čarli in tovarna čokolade, Veliki dobrodušni velikan, Čarovnice ...), ki bi septembra praznoval stoti rojstni dan, odlikujeta bujna domišljija in poseben humor.

V izo­bilju ju je najti tudi v fantazijskem romanu o mali siroti Jakcu, ki živi z zlobnima tetama. Nekega dne sreča starca in ta mu podari magične krokodilje jezike. Ko se Jakcu po nesreči raztresejo blizu stare breskve, tam zraste breskev velikanka. Ob njej pa živijo prav tako predimenzionirane žuželke, ki odpeljejo Jakca v niz neverjetnih avantur.

Režijo prve slovenske uprizoritve Jakca in breskve velikanke so v gledališču zaupali Matjažu Latinu, vizualno podobo fantazijskega sveta pa sta ustvarili scenografinja Mateja Kapun in kostumografinja Mira Strnad. V vlogi Jakca bo nastopil Petja Labović.