Deloskop izpostavlja: Začetek Mini poletja za otroke in Dan križevniškega soseda

Mini teater začenja 18. poletni festival Mini poletje za otroke, ki bo med ponudil vrsto otroških predstav in ustvarjalnih delavnic.

Objavljeno
22. junij 2016 21.18

Mini teater začenja danes 18. poletni festival Mini poletje za otroke, ki bo med 23. 6. in 28. 8. ponudil vrsto otroških predstav in ustvarjalnih delavnic.

Festival bo ob 18. uri na Križevniški ulici odprla predstava Mini teatra Jurček in trije razbojniki Alenke Gerlovič v režiji Roberta Waltla, uro pred začetkom predstave pa bodo na Križevniški ulici potekale ustvarjalne delavnice v izvedbi Sezama.

Prvi del dvomesečnega otroškega festivala bo v znamenju predstav Mini teatra, sledili bodo konci tedna z ustvarjalnimi delavnicami v organizaciji Sezama, avgusta pa bodo Ljubljano obiskala gledališča iz Rusije, Velike Britanije, Črne gore in Srbije.

Današnje odprtje otroškega festivala bodo združili s tradicionalno prireditvijo Dan križevniškega soseda, ki bo na ulici potekala od 15.00 do poznih večernih ur. Na pobudo Mini teatra in s sodelovanjem z bližnjimi institucijami bodo na Križevniški ulici in ob njej pripravili raznovrstno popoldansko dogajanje, ki ga bodo ob 21.00 sklenili z bluesrockovskim koncertom zasedbe Earth vs. Space. Več informacij na facebooku – Dan križevniškega soseda.