Celje Fokus ima infrastrukturo, da postane fotografski festival

Z odprtjem razstave fotografij udeležencev fotografske delavnice v galeriji Plevnik-Kronkowska se je zaključil Celje Fokus 2014.

Objavljeno
20. julij 2014 08.52
Špela Kuralt, Celje
Špela Kuralt, Celje
Celje - Zavod Fokus je zaključil še sedmo fotografsko delavnico Celje Fokus, ki se jo je letos udeležilo 23 ljubiteljev fotografije. Ves teden so ustvarjali pod vodstvom mentorjev, mojstrov z različnih področij fotografije. Udeležence so tako vodili Mimi Antolović, Jure Kravanja, Peter Rauch, Klemen Razinger, Matic Zorman in Jaka Babnik, ki je bil tudi umetniški vodja.

Razstava, ki so jo sinoči odprli v galeriji Plevnik-Kronkowska, je prerez tedenskega dela na delavnici. Babnik je zadovoljen z rezultatom, je pa poudaril, da je bilo mentorsko delo zelo naporno: »Nekateri udeleženci so bili popolni začetniki, pri njih je opazen ogromen napredek, drugi študenti fotografije. Zaradi velikih razlik v znanju je bilo skupinsko delo skoraj nemogoče, več je bilo individualnega.«

Drugo leto festival fotografije?

Celje Fokus je plod prostovoljnega dela članov Zavoda Fokus, ki so po Babnikovih besedah na dobri poti: »Fantje se bodo morali odločiti in dati svojo požrtvovalnost še na potenco. Infrastruktura je kar dobro urejena, bi pa morali, po mojem, Celje Fokus dvigniti na raven fotografskega festivala.« Napredek je bil narejen že letos, ko so pripravili poleg delavnice tudi predavanja fotografov, možnosti za festivalsko širitev pa je precej.

Predsednik Zavoda Fokus Matej Gorjup je z letošnjo delavnico zelo zadovoljen, v zavodu razmišljajo že o prihodnji. Kakšna bo, bo odvisno tudi udeležencev, saj vsako leto upoštevajo tudi njihove želje.