Deloindom: Dvajset let Slovenije v arhitekturi, oblikovanju in fotografiji

Dvajseti rojstni dan Slovenije bo Muzej za arhitekturo in oblikovanje počastil s posebnim projektom.

Objavljeno
03. junij 2011 18.20
A. Z., Deloindom
A. Z., Deloindom
Dvajseti rojstni dan Slovenije bo Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) počastil s posebnim projektom, ki so ga naslovili Oblikovanje republike, Arhitektura, oblikovanje in fotografija v Sloveniji 1991-2011. Z razstavo, knjigo in kratkimi arhitekturnimi filmi bodo predstavili slovensko arhitekturo, oblikovanje in fotografijo.

Namen razstave je, kot pravijo v MAO, na izbranih delih s primerjavo izvirnih idej in današnjega stanja preveriti učinkovitost arhitekturnih in oblikovalskih odgovorov na nove pogoje ter jih pospremiti s fotografskimi pristopi tega časa. "Hitra bilanca arhitekture, oblikovanja in fotografije bo prikazala presežke in dobre naložbe, pa tudi opozorila na minuse in primanjkljaje preteklih dveh desetletij ter obenem odprla vprašanja za prihodnost", dodajajo.

Razstavo je pod vodstvom Matevža Čelika postavila interdisciplinarna skupina kustosov. Arhitekturna dela na razstavi so izbrali Jeff Bickert, Petra Čeferin, Matevž Čelik, Tadej Glažar in Bogo Zupančič, oblikovalski del izbora so opravile Cvetka Požar, Špela Šubic, Maja Vardjan, za izbor fotografskih del pa je poskrbel Primož Lampič.

Več na www.deloindom.si