Galerija Fotografija med izbrankami Artneta

Vplivni spletni portal na temo umetnosti in trga umetnin je ljubljansko galerijo uvrstil med devet najzanimivejših na svetu.

Objavljeno
12. februar 2016 12.32
V. U.
V. U.

»Od Toronta do Slovenije, odkrijte nekatere naše najljubše umetnostne galerije po svetu,« piše v tvitu, ki ga je v virtualni svet poslal vplivni Artnet, v trg umetnin, vzdrževanje široke baze rezultatov dražb in novice s področja umetnosti usmerjeni spletni portal, ki ga upravlja Artnet Worldwide Corporation s sedežem v New Yorku, njegov lastnik pa je berlinski Artnet AG.

Zgodovina podjetja, ki kotira tudi na frankfurtski borzi, sega do leta 1989, ko so ustanovili njegovo predhodnico Centrox Corporation, kot Artnet Worldwide Corporation pa deluje od leta 1995.

Na Artnetovem spletnem portalu so v tokratnem izboru devetih galerij, ki so jih najbolj prepričale, na prvo mesto postavili tukajšnjo Galerijo Fotografija, zasebno ljubljansko fotografsko galerijo v lasti Barbare Čeferin, ki je, kot znano, tudi tradicionalno prizorišče razstavnega programa.

Artnet Galerijo Fotografija predstavlja kot prvo slovensko zasebno galerijo, usmerjeno ekskluzivno v avtorsko fotografijo, kot galerijo, ki si prizadeva za popularizacijo vrhunskih dosežkov uveljavljenih slovenskih in mednarodnih avtorjev, ob osmih razstavah na leto pa v njej razvijajo tudi program predavanj, okroglih miz in predstavitev projektov. Med sejmi, na katerih galerija sodeluje, omenjajo Paris Photo, ArtParis, Viennafair, MIA in Fotofever, med aktivnostmi pa tudi prodajo fotografske literature.

Galerija Fotografija je v Artnetovem izboru v družbi galerij v Miamiju, Bostonu, Los Angelesu, Santa Monici, Hollywoodu, Totontu, Hong Kongu in Seulu.