Razpisana nagrada skupine OHO

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. razpisuje javni natečaj za vizualne umetnike do 35. leta starosti.

Objavljeno
17. februar 2015 13.07
J. Š. A., kultura
J. Š. A., kultura

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Ljubljana v sodelovanju s Foundation for Civil Society, New York, in Trust for Mutual Understanding, New York, razpisuje Nagrado skupine OHO 2015. Javni natečaj je namenjen vizualnim umetnicam in umetnikom do 35. leta starosti (vljučujoč letnico rojstva 1980).

Nagrada se podeljuje za kvaliteto in inovativno umetniško delo, ki je nastalo v zadnjih dveh letih, sporočajo oragnizatorji. Umetnice in umetniki se lahko na natečaj prijavijo samostojno, lahko jih prijavijo institucije ali posamezniki. Prijavljeni kandidati morajo biti državljani Republike Slovenije oziroma živeti in ustvarjati v Sloveniji.

Na natečaj se lahko prijavijo dela v mediju slikarstva, kiparstva, grafike, risbe, instalacije, fotografije, videa, novih medijev in performansa. Dela s področja uporabnih umetnosti, dizajna, gledališča in filma niso predmet tega razpisa. Prijavitelj mora delovati profesionalno že vsaj tri leta in sodelovati na več skupinskih in samostojnih razstavah. Zahteva se dobro znanje angleškega jezika.

Mednarodna strokovna žirija bo med prispelimi projekti izbrala štiri finaliste, ki se bodo predstavili z novimi ali nerazstavljenimi deli maja 2015 na skupni razstavi v Ljubljani. Strokovna žirija bo med finalisti izbrala in razglasila dobitnika Nagrade skupine OHO za leto 2015, ki bo lahko ustvarjal v umetniški rezidenci v New Yorku, ZDA (predvidoma v jeseni 2015), pripravili mu bodo samostojno razstavo v Ljubljani in odkupili delo.

Prijava za razpis Nagrade skupine OHO 2015 mora obvezno vsebovati: osebne podatke (ime, priimek, naslov, telefon, elektronski naslov, kratek profesionalni življenjepis v slovenskem in angleškem jeziku), dokumentacijo o predloženih umetniških delih, označeno z vsemi podatki o avtorju in delih (naslov, leto, tehnika, dimenzije, kje je bilo delo razstavljeno itn.). Dokumentacija lahko vsebuje digitalne posnetke na CD (do 10) ali video (VHS, CD-rom, DVD) − v skupni dolžini največ deset minut. Prijava mora obvezno vsebovati izjavo umetnika o umetniškem delu oziroma razlago predlagatelja v dolžini ene strani (mora biti prevedena v angleščino).

Prijavo in vso razpisno dokumentacijo pošljite na naslov: Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Center in Galerija P74, Trg Prekomorskih brigad 1, Ljubljana. Zaželena pa je tudi razpisna dokumentacija, ki jo pričakujejo v elektronski obliki (zip, rar, pdf, word, jpeg) na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Kandidati lahko predložijo dodatno dokumentacijo (kataloge, tekste in drugo). Priložene dokumentacije ne vračajo in ostaja v arhivu Nagrade skupine OHO. Originalna dela, nepopolne, pomanjkljive in zakasnele prijave pri izboru ne bodo upoštevali. Natečaj je odprt do vključno 16. marca 2015 (poštni žig).

Za vse dodatne informacije so vam organizatorji na voljo na številki mobilnega telefona 040 370 199, kandidate in predlagatelje pa bodo o rezultatih natečaja obvestili marca letos.