Predstavitvena informacija

Prednovoletne gostije po nasvetih Ane Roš

December je čas, ko se hiter življenjski tempo za vse nas vendarle malce umiri.
Fotografija: Ana Roš med pripravo skutnih njokov iz albuminske skute. FOTO: TUŠ
Odpri galerijo
Ana Roš med pripravo skutnih njokov iz albuminske skute. FOTO: TUŠ

Je čas, ko se ozremo nazaj na vse naše dosežke, opravljeno delo, dogodke, ki so zaznamovali to iztekajoče se leto. Morda še najpomembneje, december je čas druženja z najbližjimi. Je čas polnih miz in širokih nasmehov. Da bodo druženja ob obloženih mizah resnično zavidanja vredna, nam je z nasveti za vrhunsko prednovoletno pojedino postregla naša najboljša kuharska mojstrica Ana Roš.

Ana Roš je v sodelovanju s Tušem na police slovenskega trgovca postavila že več kot 50 različnih vrhunskih izdelkov iz najkakovostnejših lokalnih sestavin. Asortiment znamke Ana Roš & Tuš je že tako bogat, da je izjemna osnova za vrhunsko decembrsko kulinarično doživetje kar v zavetju lastne kuhinje.

Vrhunske kulinarične mojstrovine po recepturi chefinje Ane Roš. FOTO: TUŠ
Vrhunske kulinarične mojstrovine po recepturi chefinje Ane Roš. FOTO: TUŠ

In kaj za decembrske pojedine priporoča vrhunska chefinja Ana Roš? Sestavila je priporočila za vse glavne obroke v dnevu. Gre za visokokakovostne in uravnotežene jedi, ki jih boste želeli pripravljati znova in znova ter jih brez slabe vesti tudi boste. Vse jedi so pripravljene iz izdelkov linije Ana Roš & Tuš.

Za zajtrk:

Francoski toast s kruhom z drožmi in borovničevo marmelado s kandiranimi limonami

  • Zmešajte jajce, mleko in sladkor. V to zmes namočite rezine kruha z drožmi, lahko tudi rezine starega kruha.
  • Namočene rezine popecite v ponvi do rjavkaste barve.
  • Postrezite z borovničevim namazom, namazom dulce de leche, toffee, namazom slovenska jabolka ali slovenske hruške.

Piškoti

  • Medenjaki ali piškoti spekulas.
  • Za doma pečene piškote poiščite preprost recept za maslene piškote in sestavinam dodajte eno od granol Ana Roš & Tuš.

Potica kraljica Ana Roš & Tuš. FOTO: TUŠ
Potica kraljica Ana Roš & Tuš. FOTO: TUŠ

Za kosilo:

Meso ali zelenjava z granolo

  • Zmešajte granolo z beljakom v homogeno zmes. Z zmesjo premažite meso ali zelenjavo. Pecite v pečici po običajnih smernicah peke mesa in zelenjave pri nižji temperaturi.

Testenine s kandiranim paradižnikom

  • Spoznajte slastne mojstrovine slovenske kulinarike, ki jih odlikujejo vrhunske lokalne sestavine in edinstvena tekstura. Premamile vas bodo z bogatimi aromami lovorovega lista, brinovih jagod in koromača.

Kobariški štruklji Ana Roš & Tuš s sladoledom med in žajbelj. FOTO: TUŠ
Kobariški štruklji Ana Roš & Tuš s sladoledom med in žajbelj. FOTO: TUŠ

Za večerjo:

Hrenovke s kandiranimi paradižniki

  • Otroci jih obožujejo, ampak tudi odrasli se jim ne moremo upreti. Blago dimljene hrenovke s slovenskim maslom, skuto in korenjem bodo v nekaj minutah pričarale vrhunski obrok za vsakega člana družine.

Mariniran svinjski vrat s solato z granolo

  • Predstavljamo slastno slovensko svinjino, začinjeno s tremi temnimi omakami, česnom, ingverjem, koriandrovimi semeni in melaso. Postrezite jo kot pečenko, v sendviču, cezarjevi solati ali pa hladno, z gorčico ali hrenom. Odlično se prileže tudi Aninim širokim rezancem.

 Decembrska gostija, kot jo pripravi Ana Roš. FOTO: TUŠ
 Decembrska gostija, kot jo pripravi Ana Roš. FOTO: TUŠ

Kombiniranje vrhunskih izdelkov Ana Roš & Tuš je brezmejno.

Od sočnega in bogato začinjenega mariniranega vratu iz kakovostne slovenske svinjine s prilogo iz korenčkovih njokov v slastni omaki iz staranega sira in smetane do čudovitih, ročno izdelanih kobariških štrukljev s kepico edinstvenega sladoleda z medom in žajbljem. Ali pa ročno izdelani ravioli s skuto, pripravljeni po italijanskem postopku in preliti z oljčnim oljem ter posuti s svežimi kaprami, in sočna potica kraljica z bogatim nadevom iz sadja in oreščkov, z aromo klinčkov in svežino limone. To so le nekatere jedi z Aninega prazničnega menija.

Pokusite prav vsako jed, praznični meni pa najdete tukaj.

Vrhunska kulinarika na domačem krožniku. FOTO: TUŠ
Vrhunska kulinarika na domačem krožniku. FOTO: TUŠ


Naročnik oglasne vsebine je TUŠ