Orožje »First«!
sob, 17.06.2017, 10:00
Orožje »First«!
Trumpova zaletavost že postaja večja grožnja miru od jedrske in teroristične skupaj.

Ta teden se je izvedelo, da je obrambni minister James Mattis v sredo s Katarjem podpisal dvanajst milijard dolarjev vreden sporazum o katarskem nakupu ameriških bojni letal. Po informacijah tiskovne agencije Bloomberg gre za 36 lovcev vrste F-15, s katerimi bo Katar posodobil svoje oborožene sile in »okrepil varnostno sodelovanje z ZDA«. Zeleno luč za posel je resda že novembra lani, ko Donalda Trumpa še ni bilo v Beli hiši, prižgala takratna administracija Baracka Obame, a je kljub temu, milo rečeno, zelo, zelo čudno, da se novi predsednik o tem ni niti pozanimal, preden je tvitnil svojo novo neumnost. Ki dokazuje, da kot »vrhovni poveljnik« ni imel pojma o oporišču Al Udeid, ki je ključno za ameriške letalske napade na Islamsko državo, in v katerem ima skoraj 11. 000 svojih vojakov.

Tudi Trumpovo sporočilo Teheranu po terorističnih napadih na tamkajšnji parlament in mavzolej ajatole Homeinija, češ da bodo države, ki »sponzorirajo terorizem, postale žrtve zla, ki ga promovirajo«, je bilo podobno neumno, provokativno in zmedeno, kot so protislovni signali, ki jih Trump pošilja Riadu in Dohi. Manjkal je le še pripis, da ZDA stojijo za očitno sunitskim terorističnim napadom na šiitski Teheran, ker da bodo potem lahko na Bližnjem vzhodu prodale še več »lepega, lepega ameriškega orožja«. Za kar pa predsednik tisti dan, na srečo, še ni bil v svoji najbolj vrhunski tviteraški »formi«.


Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela, d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor