S totega konca: Od Zorra do kralja
čet, 11.02.2016, 15:00
S totega konca: Od Zorra do kralja
Andrejeve sposobnosti predvidevanja so praktično neomejene, zato je vsak strah odveč.
Šegave preobrazbe našega nepogrešljivega Andreja v pustnem času so tako imenitne, da se jim človek lahko le spoštljivo prikloni. Potem ko je Andrej pred dvema letoma zasijal kot nekakšen totokončevski Zorro, zakrinkani maščevalec, na čigar obračun s šalabajzerji in prevaranti sicer še čakamo, je tokrat občestvo presenetil s povsem drugo preobleko. Bil je precej močna – karta.

Okej, ni se prelevil v asa, kajti ta lik je za res najboljše, Andrej pa vendarle ni še niti pridruženi član tega kluba. Bil je kralj, in to križev. Celo majhne simpatične križce si je dal narisati po licih in nenavadno črno piko na konico nosu. Kar je edino pravilno. Ker naš Andrej res ni znan po polovičarstvu. In zato je ob sebe postavil še damo. Kaj damo! Srčno damo s srčki na licih in kronico na glavi. Ni kaj, gospod in gospa Andrejeva sta bila resnično v sozvočju.

V kvartopirska lika katere igre sta se prelevila Andrej in Irena, sicer ni povsem jasno, kot vedno je možnosti več. Z njima bi lahko igrali šnops ali tarok. Obe igri sta med življem podalpskega raja priljubljeni in ni vrag, da naši karti ne bi našli mesta v kakšnem talonu.

Ko je naš Andrej oziroma tisti, ki mu ureja fejsbuk profil, objavil fotografijo na tem družbenem omrežju, se je kajpada takoj vsul plaz najrazličnejših komentarjev, enih bolj, drugih manj duhovitih, tudi kakšen nesramen se je našel vmes. Nekdo je zapisal celo »štajerski škis«, kar res ni korektno ne do Andreja ne do njegovega pustnega alter ega. Škis je vendar najmočnejša karta pri taroku, možicelj na njej je bistveno bolj pisano oblečen, da kratke sablje za pasom sploh ne omenjamo. Kralj pa ima pri taroku v roki žezlo, kar našemu Andreju bolj pritiče. Kajti on je kralj. Kralj totega konca. Vsaj do naslednjih volitev.

A do takrat je še daleč, vmes sta še dva norčava pusta in Andrej nas bo zagotovo znova presenetil. Ako se malce postavimo v nehvaležno vlogo napovedovalca prihodnosti, šlogarce iz kart, če hočete, se bo v luči prizadevanj za vzpostavitev totokončevsko-kitajskega mostu morebiti prelevil v kakšnega kitajskega cesarja.

To bi bila kar pravšnja preobrazba. Manjšo kadrovsko dinastijo je že postavil na noge, nekdo pa tudi mora pod perut vzeti vse te silne množice kitajskih investitorjev, turistov in ostalih obiskovalcev iz te daljne dežele, ki se masovno potikajo po štajerski metropoli, gradijo tovarne eno za drugo ter zaganjajo zaspano gospodarstvo totega konca.

Hja, morda pa le imamo asa v občinski palači, pa tega doslej nismo opazili. Seveda, zdaj nam je kapnilo. Andrej bo najmočnejšo karto iz rokava potegnil v najprimernejšem trenutku. Ali bo to as ali škis, sploh ni pomembno. Andrejeve sposobnosti predvidevanja so praktično neomejene, zato je vsak strah odveč. Taroke ima preštete že dolgo. Čas za valata, igro vseh iger, se nezadržno bliža.
S totega konca: Od Zorra do kralja

Foto: Foto Facebook

Prijavi sovražni govor