Za ideale ...
pet, 13.10.2017, 10:00
Za ideale ...
Nevarna igra zaupljive demokracije s strogim španskim redom.

Ideal je visok in zanj so pripravljeni politično umreti. Tako kot se je »pokopal« nekdanji katalonski predsednik Artur Mas.

Katalonski osamosvojitveni proces je, kot se Španija razgalja te dni, nevarna igra z ognjem, ki se, ob za Barcelono morebiti najslabšem razpletu, lahko pokaže kot kolektivni in zagotovo tudi posamični politični samomor. Predsednik Carles Puigdemont in njegova ekipa tvegajo ogromno, v resnici postavljajo na kocko vse, morda tudi vse, kar je samo njihovega, še tisto najbolj intimno v slehernem človeku.

Prav zdaj se izteka rok, ko mora »kazen« poplačati nekdanji predsednik ženeralitat Artur Mas. Kazen ni samo simbolično obrobna ali politično vzgojna, ampak (mu) je špansko računsko sodišče z obrestmi vred naložilo krepkih 5,25 milijona evrov: zato ker je 9. novembra 2014 organiziral tedaj prav tako prepovedano glasovanje o neodvisnosti, na katerem so volivci odgovarjali na vprašanji: »Ali naj Katalonija postane država?«


Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela, d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor