Zgodbe z vzhoda: Štetje ovac
tor, 30.01.2018, 10:00
Zgodbe z vzhoda: Štetje ovac
Rešitve sodobnih težav je treba iskati zunaj okvirov danih rešitev.

Učenci petega razreda osnovne šole v Nanchongu (kitajska pokrajina Sečuan) so morali na preizkusu znanja iz matematike reševati tole nalogo: »Če je na ladji 26 ovac in deset koz, koliko je star kapitan ladje?« Otroci, rojeni v 21. stoletju, se niso pustili zmesti. »Vemo samo to, da je starejši od 18 let, saj mladoletniki ne smejo upravljati ladje,« je odgovoril neki učenec. »Kapitan je star 36 let in je velik narcis, zato se skupno število živali ujema z njegovo starostjo,« je ugotovil drugi.

Kitajski profesor matematike niti sam ni poznal odgovora. Z vprašanjem je pripravljal otroke na svet, v katerem stvari niso več logične, vendar kljub temu vse temelji na neki filozofiji. Rešitve sodobnih težav je zato treba iskati zunaj okvirov danih rešitev. Tako se je treba lotiti tudi vprašanja, kdo bo usmerjal globalno politiko v letu, ki je že zelo dinamično zaigralo na žici, razpeti nad prepadom.


Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela, d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor