Vlada brez kompasa
sob, 13.01.2018, 06:00
Vlada brez kompasa
Dogovor o javnih plačah, ki ga bodo prej ali slej dosegli po mukotrpnih pogajanjih, bo na koncu težak politični kompromis.

Sindikati javnega sektorja s stavkovnimi zahtevami stiskajo v kot predvolilno omehčano in strankarsko razklano Cerarjevo vlado. Ta zdaj nima prave rešitve za plačno oziroma javnofinančno enigmo, težko milijardo evrov. Lansko vladno popuščanje plačnim zahtevam zdravnikov in nedavni dogovor z gasilci sta tudi drugim dala opogumljajoč signal, da se v letu tigrovske rasti lahko najde dodaten denar tudi za njihove plače. Nedavno, spodletelo povišanje plač vodstvu SDH, je bilo končna potrditev, da so vladajoči pri tej politično občutljivi tematiki izgubili kompas.

Dogovor o javnih plačah, ki ga bodo prej ali slej dosegli po mukotrpnih pogajanjih, bo na koncu seveda težak politični kompromis. Vprašanje je le, kakšna bo javnofinančna cena zanj letos – ko vlada načrtuje proračunski presežek – in v verjetno manj konjunkturnih letih, ki sledijo


Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela, d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor