Nogomet - darilo človeštvu

Nogomet je najpomembnejša postranska stvar na našem planetu, in hkrati najpopularnejši šport na svetu.
Objavljeno
15. marec 2016 14.27
D. M.
D. M.

Nogomet je na rekreativni ravni namenjen tako rekoč vsem. Že najmlajši se hitro naučijo nekaterih vragolij, ki jih sicer uganjajo njihovi starejši kolegi. Mladi fantje (in vse pogosteje tudi dekleta) se z nogometom srečajo v šolah ali kar na ulici. Nogomet je igra kontakta, kljub vsemu pa do resnejših poškodb pride zelo redko. Izjema so seveda različne odrgnine, ki pa jih večina vzame v zakup.

Nogomet je ponekod že zdavnaj prevzel in celo premagal klasične religiozne prakse ter se v nekaterih okoljih vzpostavil kot čisto uspešno verstvo.

Torej ali je nogomet kot postranski fenomen prva izmed neresnih tem, med katere ob športu lahko uvrščamo še zabavo, popularno umetnost in turizem.

Se bomo počasi začeli zavedati kaj vlaganje v šport pomeni za vse otroke po svetu?

Šport nasploh, še posebej pa nogomet lahko spreminja svet in navdihuje ljudi. Ima moč, s katero lahko združuje ljudi na način, kot to lahko stori le redkokatera stvar. Mlade nagovarja v jeziku, ki ga razumejo po vsem svetu in ima pri odpravi razlik večjo moč kot katerakoli politična vlada.

Upam, da bo športni duh v prihodnih letih po celem svetu vse bolj prisoten, zato vsem želim čim več brcanja usnjenega okroglega usnja, ki bo dvigovalo še veliko prahu.