Med spustom po jeklenici poškodovana dva otroka in odrasla ženska

Otrok iz Madžarske je bil lažje poškodovan, otrok iz Slovenije in odrasla državljanka Nemčije pa sta dobila hude poškodbe.
Fotografija: Med spustom po jeklenici se je zgodila nesreča (fotografija je simbolična). FOTO: Vogel Voranc/Delo
Odpri galerijo
Med spustom po jeklenici se je zgodila nesreča (fotografija je simbolična). FOTO: Vogel Voranc/Delo

Včeraj popoldne se je med spustom po jeklenici med Krnico in Kaninom na Bovškem zgodila nesreča. Tri osebe so bile poškodovane. Po prvih zbranih podatkih se je nesreča zgodila približno sto metrov od začetka spusta, udeleženci so se zaleteli v vrh drevesa.

Otrok iz Madžarske se je lažje poškodoval, otrok iz Slovenije in odrasla državljanka Nemčije pa sta dobila hude poškodbe. Posredovali so reševalci GRS Bovec in NMP ZD Tolmin, ki so na kraju oskrbeli poškodovane in dva prenesli do helikopterja.

Po prvih zbranih podatkih se je nesreča zgodila približno sto metrov od začetka spusta (fotografija je simbolična). FOTO: Vogel Voranc/Delo
Po prvih zbranih podatkih se je nesreča zgodila približno sto metrov od začetka spusta (fotografija je simbolična). FOTO: Vogel Voranc/Delo

Oba hudo poškodovana so reševalci s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Mlajšega poškodovanca iz Madžarske so kasneje najprej oskrbeli v tolminskem zdravstvenem domu, nato pa je bil napoten na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, so sporočili s policijske uprave Nova Gorica.

Policija je o nesreči obvestila tudi pristojne pravosodne organe, trenutno pa nadaljuje dodatno zbiranje obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine nesreče na Bovškem.

Preberite še: