Na avtocestah po državi ter na mejnih prehodih že gneča

Zastoji nastajajo na primorski, podravski in štajerski avtocesti. Pri vstopu v državo osebna vozila na mejnem prehodu Dragonja čakajo od ene do dve uri.
Fotografija: Čakalne dobe so na mejnih prehodih Gruškovje, Starod, Sečovlje, Jelšane in Dragonja. Za izstop iz države na njih osebna vozila čakajo do ene ure. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Čakalne dobe so na mejnih prehodih Gruškovje, Starod, Sečovlje, Jelšane in Dragonja. Za izstop iz države na njih osebna vozila čakajo do ene ure. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Na primorski avtocesti je promet močno povečan od Brezovice proti Postojni, promet je upočasnjen, posledično pa občasno nastajajo zastoji. Na primorski avtocesti je promet močno upočasnjen tudi od Bertokov proti Izoli, kjer nastajajo zastoji zaradi povečanega prometa in motoristične prireditve. Zastoj je tudi na cesti Lucija-Jagodje v obe smeri.

Kilometer in pol dolg zastoj je nastal na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Na štajerski avtocesti pred Šentjakobom proti Celju, je zaradi delovne zapore nastal zastoj dolg en kilometer in pol.

Pred predorom Karavanke proti Sloveniji, občasno kratkotrajno zapirajo predor zaradi varnosti. Gneča je še na cestah Šmarje-Koper in Ljubljana-Brezovica.

Vozniki osebnih avtomobilov morajo pri izstopu iz države na Gruškovju in Jelšanah čakati eno uro, na Dragonji, Sečovljah in na Starodu pa do 30 minut. Pri vstopu v državo pa morajo osebna vozila na mejnem prehodu Dragonja čakati od ene do dve uri, na prehodih Starod in Jelšane 30 minut, na Sečovljah pa eno uro.

Zapore zaradi kolesarske prireditve Maraton Franja

Na ljubljanski obvoznici so nastali zastoji mimo razcepa Kozarje proti Brezovici. Na južni obvoznici zastoj sega do počivališča Barje, na zahodni obvoznici pa do Kosez.

Prometno-informacijski center voznikom osebnih vozil na primorski avtocesti priporoča pot skozi Ljubljano po lokalnih cestah ali čez Horjul do Vrhnike. Opozarja pa, da so dopoldne na tem območju možne kratkotrajne zapore avtocestnih priključkov zaradi kolesarske prireditve Maraton Franja.

Zaradi kolesarske prireditve bodo čez vikend zaprti številni cestni odseki. V nedeljo so zapore priključkov predvidene med 9. in 15. uro na primorski avtocesti, na južni in severni ljubljanski obvoznici ter na gorenjski avtocesti. Na severni ljubljanski obvoznici bo zaprt priključek Ljubljana Bežigrad, na gorenjski avtocesti pa priključek Vodice med 11.30 in 17. uro.