Na Češki koči se je smrtno ponesrečila planinka

Pri padcu se je tako hudo poškodovala, da je na kraju umrla.
Fotografija: Fotografija je simbolna. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolna. FOTO: Jure Eržen/Delo

Do sedaj je posadka policijskega helikopterja z dežurno ekipo za reševanje v gorah in gorskimi reševalci posredovala na območju Gorenjske v treh dogodkih, javljajo s Policijske uprave Kranj. Ena oseba je umrla.

Okoli poldneva je helikopterska ekipa posredovala v Sovatni, kjer si je pohodnik med sestopanjem s Kriških podov proti Vratom poškodoval nogo. V reševanju so sodelovali mojstranški gorski reševalci.

Okoli 13.25 je 43-letna slovenska planinka sestopala s Češke koče proti Planšarskemu jezeru in na območju Hudičevega klanca zdrsnila, padla v globino več kot 100 m in zaradi hudih telesnih poškodb na kraju umrla. V reševanju so sodelovali tudi gorski reševalci z Jezerskega in posadka policijskega helikopterja.

To je že druga tragična nesreča v slovenskih gorah ta konec tedna. V soboto je planinka zdrsnila na poti s Triglava čez Prag in padla v globino. Umrla je na kraju dogodka.

image_alt
Z gora znova reševali turistke

Gorski reševalci so ta konec tedna večkrat posredovali. Ko navaja uprava za zaščito in reševanje, so danes na Sovatni v občini Kranjska Gora pomagali planincu, ki se je poškodoval pri padcu. S helikopterjem pa so ga nato prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Popoldne so reševali tudi planinca, ki se je zaplezal v bližini Gamsovega skreta v Kamniški Bistrici. Nepoškodovanega so rešili ter ga s helikopterjem prepeljali v Kamniško Bistrico.

Pomemben je vsak korak, vsak gib, vsaka odločitev, svari Policija.

 

Preberite še: