Na štajerski avtocesti umrl romunski državljan

V prometni nesreči naj bi bil udeležen tudi policist policijske uprave Celje.
Fotografija: Ker naj bi bil v prometni nesreči udeležen policist policijske uprave Celje, je preiskavo nesreče prevzel oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili. Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Ker naj bi bil v prometni nesreči udeležen policist policijske uprave Celje, je preiskavo nesreče prevzel oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili. Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen/Delo

Na štajerski avtocest, iz smeri Slovenske Bistrice proti Tepanju, se je sinoči ob 23.24 zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 44-letni državljan Romunije.

Po doslej znanih informacijah je 49-letnik z osebnim avtomobilom, v katerem sta bila še dva potnika, peljal proti Tepanju, ko je zapeljal z levega prometnega pasu na desnega in pri tem trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 44-letni državljan Romunije.

Državljan Romunije je po trčenju, ko je vozilo odbilo preko prometnega pasu za počasna vozila in v varnostno betonsko ograjo, padel iz vozila. V nesreči se je tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. V nesreči sta bila huje poškodovana tudi dva potnika v prvem osebnem avtomobilu, tretji pa le lahko.

O nesreči sta bili obveščeni dežurna državna tožilka in dežurna preiskovalna sodnica, ki sta se udeležili ogleda kraja nesreče. Ker naj bi bil v prometni nesreči udeležen policist policijske uprave Celje, je preiskavo nesreče prevzel oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili Specializiranega državnega tožilstva.

Preberite še: