Našli so orožje in konopljo

Policisti bodo svojega starega znanca, 37-letnika iz Branika, ovadili zaradi prometa s prepovedanimi drogami.
Fotografija: Analiza bo pokazala, ali gre res za konopljo. FOTO: PU Nova Gorica
Odpri galerijo
Analiza bo pokazala, ali gre res za konopljo. FOTO: PU Nova Gorica

Nova Gorica – Tukajšnji kriminalisti so med preiskavo preprodaje prepovedanih drog prišli na sled 37-letnemu moškemu in z odredbo Okrožnega sodišča v Novi Gorici v sredo potrkali pri njem doma v Braniku. Med hišno preiskavo so pri njem našli orožje in drogo.

Kot je sporočil Dean Božnik, tiskovni predstavnik PU Nova Gorica, so med hišno preiskavo pri 37-letniku našli in zasegli starejšo puško znamke Brescia, več nabojev, gotovino in mobilni telefon, poleg tega pa še zelene posušene rastlinske delce – analiza bo pokazala, ali gre za konopljo.

Policija je poleg državnega tožilstva v Novi Gorici o zadevi obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici, je sporočil Boćnik in dodal, da kriminalisti nadaljujejo preiskavo in bodo 37-letnega osumljenca po zaključku preiskave kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in prekrškov po zakonu o orožju.

Kot je pojasnil Božnik, gre za starega znanca policije, ki ga je v preteklosti že imela v postopkih zaradi različnih kaznivih dejanj, tako s področja prepovedanih drog kakor tudi zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in nasilnih kaznivih dejanj.