Nemško voznico ustavila šele cestna zapora

Kazensko jo bodo ovadili za kaznivo dejanje nevarne vožnje. Prevozila je 31 km in z vožnjo med 80 in 100 km/h ogrozila več voznikov.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: arhiv Dela
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: arhiv Dela

V sredo, bilo je ob pol polnoči, so na operativno-komunikacijskem centru koprske policijske uprave prejeli več klicev o vožnji v nasprotno smer po avtocesti od Divače proti Postojni. Na kraj je takoj pohitela patrulja Postaje prometne policije Koper, ki je vozilo izsledila pri Senožečah.

Vozilo so poskušali ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali službenega vozila policije, vendar jih voznica ni upoštevala in je nadaljevala vožnjo po prehitevalnem pasu nasprotnega smernega vozišča proti Postojni. Pri tem je prevozila 31 km in z vožnjo med 80 in 100 km/h ogrozila več voznikov, ki so ji pripeljali nasproti, a so se ji uspeli izogniti.

Vodja izmene OKC PU Koper je za preprečitev hujših posledic pri izvozu Postojna organiziral cestno zaporo z blokadno točko, ki jo je izvedla patrulja PP Postojna, tako da so policisti ustavili promet iz Ljubljane in s tovornimi vozili zaprli avtocesto.

Voznica se je nato varno ustavila pred cestno zaporo, policisti pa so jo pospremili z avtoceste in obvestili zdravstveno službo, ki je poskrbela za 65-letno voznico, državljanko Nemčije. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje, so napovedali na koprski policijski upravi.

»V tem primeru smo prejeli res veliko klicev voznikov. Vse informacije so policistom zelo koristile pri izsleditvi nevarne voznice, zato se vsakemu posebej javno zahvaljujemo. Za varnost lahko poskrbimo le vsi skupaj, in v tem primeru smo skupaj zagotovo preprečili hujše posledice, do katerih bi lahko prišlo zaradi nevarne vožnje v nasprotno smer,« so dodali na koprski policijski upravi.