Po ropu zlatarne v Portorožu iščejo tri osumljence

Storilci so pobegnili z osebnim avtomobilom Citroen C3 Picasso, ki so ga kasneje zapuščenega našli ob kanalu Sv. Jerneja v Luciji.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Roman ŠŠipić/delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Roman ŠŠipić/delo

Včeraj ob 15.46 so neznanci oropali zlatarno v Portorožu – po prvih podatkih gre za tri storilce. Kot so pojasnili s PU Koper, sta dva od njih vstopila v zlatarno, zagrozila lastniku in ga zvezala, nato pa pobrala večjo količino zlatega nakita. Tretji storilec je medtem čakal zunaj. Storilci so pobegnili z osebnim avtomobilom Citroen C3 Picasso, ki so ga kasneje zapuščenega našli ob kanalu Sv. Jerneja v Luciji.
 
Danes je policija posredovala še opise storilcev:
  • Prvi moški je suhe postave, visok okoli 175 cm, s polovično plešo, rjavimi lasmi in brado. Oblečen je bil v belo majico s kratkimi rokavi in v kratke temno modre hlače do kolen, obut pa v športne copate.
  • Drugi moški je visok okoli 185 cm, čokate postave, s temnimi krajšim lasmi in krajšo brado. Oblečen je bil v belo majico brez rokavov, z rdečo sliko na prsnem delu, kratke črne hlače.
  • Tretji moški je prav tako visok okoli 185 cm, suhe postave, oblečen v belo majico ter svetlo modre hlače. Imel je svetlo moder nahrbtnik.
»Policisti intenzivno zbirajo informacije. Vse, ki bi vedeli kaj konkretnega o ropu, prosimo, da to čim prej sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200,«​ je sporočila Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Koper.